Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ясно е вече къде се намира Алексей Навални
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:20 / 15.06.2022Коментари (0)226
©
Алексей Навални е преместен от колонията с общ режим в Покров в такава със строг режим в село Мелехово, отново във Владимирска област (недалече от Москва). Това съобщи пред ТАСС във вторник председателят на обществената наблюдателна комисия в региона Сергей Яжан. По-рано близките му заявиха, че нямат информация за неговото местонахождение.

Людмила Романова, комисар по правата на човека във Владимирска област, каза за ТАСС във вторник, че колонията е в добро състояние. "В първите години от работата ми (Романова е омбудсман от 2013 г. - бел. ТАСС) оттам идваха много различни жалби, но нито една не беше потвърдена. През последните години колонията е в добро състояние. В края април направих 6 приема на граждани, минах през отрядите. Условията там са добри, индустриалната зона е доста силна, хората са заети", каза тя.

Както се съобщава на сайта на Федералната служба за изпълнение на наказанията за Владимирска област, поправителната колония в Мелехово е предназначена за 1500 души, включително участък от колонията-селище за 29 души и единично помещение за 20 души. В ИК-6 има образователно-консултативен център, осъдените имат възможност да получават дистанционно висше и средно професионално образование на платена основа. На територията има и православен храм-параклис в чест на Блажения княз Александър Невски с камбанария, както и молитвена стая за мюсюлманите.

Присъдите на Навални

Навални, който беше осъден условно на два пъти и беше обвинен за многократни нарушения на условията за изтърпяване на присъда по делото "Ив Роше". През 2020 г. Навални беше отровен с нервнопаралитичен агент по време на предизборно пътуване в Сибир, според анализ, извършен от множество европейски медицински институции. След месеци на лечение в Германия, той беше арестуван за нарушения на условно освобождаване, когато се завърна в Русия в началото на 2021 г

На 24 май 2022 г. Московският градски съд потвърди присъдата на Лефортовския съд на Москва срещу Навални по ново дело за неуважение към съда и измама. Той беше осъден на девет години колония със строг режим, признат за виновен за измама при набиране на средства за предизборна кампания и обида на съдия. Съдът също го осъди на една година и осем месеца ограничение на свободата след освобождаването му от колонията и глоба от 1,2 милиона рубли (39 600 лв).

След нахлуването в Украйна Кремъл ускори продължилата си десетилетия кампания за потушаване и заглушаване на вътрешната опозиция на Русия. Навални се обяви срещу войната, атакувайки Путин по време на явяване в съда и нарече инвазията "глупава" и "изградена върху лъжи".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: