
ЗАРЕЖДАНЕ...
Ядем колбаси от вносно месо | ||||||
| ||||||
Европа все повече ще зависи от вноса на месо, за да покрива своите нужди, твърдят експерти. У нас то вече е дефицитна стока. По данни на Министерството на земеделието общото потребление на свинско месо е 160 000 тона годишно. Близо 70 на сто от тях идват от чужбина. Според експертите на аграрното ведомство през последната година има тенденция на задържане в броя на животните и за дефицит трудно може да се говори. Според фермерите обаче българското животновъдство загива. Най-вече заради липса на пари и затъване с кредити. След 60-те години на XX век в България има постоянен дефицит на свинско и телешко, твърдят от Асоциацията на месопреработвателите. Затова част от производителите са затворили цикъла и си отглеждат животните сами. В месарските магазини българските свински пържоли все още не са дефицитна стока, но поддържат сравнително висока цена. Въпреки това българинът не е спрял да купува, а само е намалил количествата. Източник: btv |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg