Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вижте историята на кучето Мина, пожертвало живота си, за да спаси стопанката си!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:30 / 06.03.2019Коментари (0)586
©
Едно българско куче, осиновено в германския град Бон, се превърна в герой. Чаровната Мина спаси живота на стопанката си, но самата тя издъхна в жестокия пожар, съобщава Дойче веле. В България Мина е била жертва на брутално насилие.

В ранните часове на една февруарска събота в бонския квартал Холцлар избухва пожар. Къщата на 75-годишната Ирмгард Абу-Най е разрушена от пламъците. Германската пенсионерка оживява като по чудо. Спасява я кучето ѝ Мина. То обаче умира.

От Бургас до Бон

В Бон Мина се превърна в герой. Дни след трагичния инцидент местните медии обърнаха внимание на историята на кучето. Репортерът на бонския "Генерал Анцайгер" Николас Отерсбах, който отрази пожара в Холцлар, разказа пред Дойче Веле, че Мина е българско куче. Чаровното четириного с къса черна козина (смеска между лабрадор и друга порода) е било осиновено от 75-годишната пенсионерка преди три години.

Посредник в случая е било Бонското сдружение за защита на животните, под чийто покрив е приютът за бездомни животни "Алберт Швайцер". "Средно при нас пристигат по три кучета месечно от България", посочва в разговор с Дойче Веле Юлия Шрай от бонския приют. На уебстраницата на приюта все още може да се види снимката на чаровната Мина, до която е публикуван следният текст: "Най-после чувствителната Мина може да напусне приюта за животни. Кучето, което в България многократно е било жертва на брутално насилие, вече има свой чудесен дом. Приемното семейство живее в Бон Холцлар и има богат опит в отглеждането на животни." На уебстраницата на приюта посочват още, че там Минчето, както я наричат служителите на приюта, ще има възможност "да опознае света". Юлия Шрай разказва, че Мина е била открита в центъра на Бургас. Била още малко кутре. Имала е наранявания по цялото тяло, едното от задните ѝ крачето било счупено, а опашката ѝ била отрязана.

"В началото Мина беше много страхлива"

Пред бонския "Генерал Анцайгер" съседка на Ирмгард Абу-Най разказва, че за 75-годишната пенсионерка Мина е била най-скъпото ѝ в живота. Жената е вдовица от дълги години, а синовете ѝ отдавна са поели по своя път. "В началото кучето беше много страхливо", спомня си съседката и добавя: "Нищо чудно, като се има предвид, че е било докарано в Бон от активисти, тъй като в България са се отнасяли зле с него." Съседката добавя, че щом опознаела новите хора наоколо, Мина веднага ставала мила и добра.

Когато избухнали пламъците, Мина събудила с лай стопанката си. Благодарение на кучето, 75-годишната германка успяла да излезе навреме от дома си. Кучето обаче останало вътре. Жената се опитала да се върне и да го изведе, но пожарникарите я възпрели. Вече било прекалено опасно. Те изнесли Мина на ръце. Опитали се да я съживят, ала тя издъхнала в ръцете им.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Строежът на АМ "Хемус"
Първа лига сезон 2023/24
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: