Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Валери Герасимов: Съвременна Русия не е виждала такава интензивност на военните действия
Автор: Иван Христов 12:34 / 24.01.2023Коментари (0)555
©
Началникът на Генералния щаб и новият командващ руските войски във войната заяви в интервю пред "Аргументи и факти“, че съвременна Русия не е познавала такова ниво и интензивност на военните действия, които се водят в зоната на бойните действия в Украйна.

"Съвременна Русия никога не е познавала такова ниво и интензивност на военните действия. Нашата страна и нейните въоръжени сили днес се противопоставят на почти целия колективен Запад“, заяви Герасимов.

Той признава, че "системата за мобилизационна подготовка в Русия не беше напълно адаптирана към новите съвременни икономически отношения“. "Така че трябваше да поправим всичко в движение“, добави той.

Валери Герасимов беше назначен на 11 януари за командир на обединената руска групировка в Украйна. Заместник на г-н Герасимов стана Сергей Суровикин, който оглавяваше силите от 8 октомври 2022 г.

Планът за изграждане и развитие на руските въоръжени сили се коригира при появата на нови заплахи, каза Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб и ръководител на военната операция в Украйна. Според него такива заплахи са били плановете на Финландия и Швеция да се присъединят към НАТО и "използването на Украйна като инструмент за водене на хибридна война“ срещу Руската федерация.

В интервюто за "Аргументи и факти“ Герасимов говори за плана за строителство на руските въоръжени сили – той предвижда мерки за "реализиране на перспективни направления на развитие“ на армията и осигуряване на отбраната на страната. Документът е одобрен от президента и може да бъде "коригиран в случай на промени в съществуващите и възникване на нови заплахи за военната сигурност".

"Днес такива заплахи станаха стремежите на Северноатлантическия алианс да се разшири за сметка на Финландия и Швеция, както и използването на Украйна като инструмент за водене на хибридна война срещу нашата страна“, заяви началникът на руския Генерален щаб.

Според Герасимов, Кремъл е възложил да се коригира планът, за да се "неутрализират тези заплахи". Корекцията  е одобрена от президента Владимир Путин на разширено заседание на колегията на Министерството на отбраната. Русия е решила да създаде два нови военни окръга (Московски и Ленинградски), да сформира три мотострелкови дивизии в състава на комбинирани оръжейни формирования в анексираните от Украйна Херсонска и Запорожка област и армейски корпус в Карелия. "Основната цел на тази работа е гарантирана защита на суверенитета и териториалната цялост на нашата страна и създаване на условия за нейното прогресивно социално-икономическо развитие“, добави Валерий Герасимов.

Още по темата: общо новини по темата: 3420
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/570 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: