Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Румъния разбиха голяма мрежа за трафик на мигранти от България
Автор: Петя Кузева 17:26 / 12.03.2024Коментари (0)962
© Poliția de Frontieră
Полицията и прокуратурата в Румъния унищожиха мрежа от хора, заподозрени в трафик на мигранти, съставена от румънски, български, иракски и бенгалски граждани.

Групата докарвала мигранти от България с лодки, за да ги изведе по-късно от Румъния към Германия с камиони. Всеки транспортиран е плащал най-малко 4000 евро на трафикантите, съобщават от Гранична полиция на Румъния и Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма в Букурещ (DIICOT).

На 12.03.2024 г. прокурорите от Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма - Централна структура, заедно със съдебни полицаи от Генералния инспекторат на граничната полиция и подчинените структури изпълниха 33 заповеди за обиск в дома в Долж, Тимиш, Окръзите Арад, Караш-Северин и Арджеш, в досие относно извършването на престъпления за създаване на организирана престъпна група, трафик на мигранти и незаконно преминаване на държавната граница", съобщава във вторник Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма в Букурещ, цитирани от Digi24.

Прокурорите уточниха, че в началото на 2023 г. на територията на Румъния е създадена организирана престъпна група, сформирана от румънски, български, иракски и бенгалски граждани, с цел извършване на престъплението трафик на мигранти, с цел незаконно придобиване на и лесно на значителни суми пари, група, която е действала досега. 

"Престъпният механизъм предполагаше идентифицирането на мигранти от арабски произход, които искаха да достигнат до страните от Западна Европа, особено Германия, по-късно членовете на групата действаха на следните нива: поемане на мигрантите, с лодки, от българска банка на река Дунав, нелегално влизане в Румъния в района на окръг Долж, транспортирането им с товарни автомобили на запад от страната, престой за кратко време (1-2 дни) в района на Тимишоара-Арад, последвано от качване на мигрантите от други шофьори и качване в големи товарни превозни средства (най-често ТИР-ове), в опит да преминат границата към страни в западната част на континента", казват още от Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма в Букурещ.

Според информацията първоначалният транспорт от румънския бряг на река Дунав до западната част на страната е извършен в товарни микробуси или високопроходими автомобили, на групи от 20-30 мигранти, скрити сред стоките, техните животът е трайно застрашен по време на пътуването.

"По повод на такъв транспорт един от водачите, член на организираната престъпна група, е участвал в пътен инцидент, в резултат на който са пострадали мигранти.

За всяко лице членовете на престъпната група са искали и получавали между 4000 евро и 5000 евро, като получените по този начин суми са били поделяни по-късно в зависимост от заеманата позиция в йерархията на групата и степента на участие в престъпната дейност", докладват още от Дирекцията.

Прокурорите твърдят, че парите са инвестирани в луксозни автомобили и жилищни имоти. Съобщава се също, че по време на криминалното разследване, с подкрепата на териториалните служби на граничната полиция Гюргево, Долж, Мехединци, Тимиш и Арад, са документирани 20 превоза, чрез които членовете на групата са се опитали незаконно да въведат и изведат от Румъния около 500 мигранти.

Още по темата: общо новини по темата: 424
19.04.2024 »
18.04.2024 »
14.04.2024 »
11.04.2024 »
05.04.2024 »
01.04.2024 »
предишна страница [ 1/71 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: