Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Кремъл готвят уволнения на отговорните за външната политика
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:21 / 14.12.2022Коментари (0)269
©
В администрацията на държавния глава на Руската федерация се предвижда сериозна кадрова ротация – редица високопоставени служители, отговарящи за външната политика, ще бъдат освободени от постовете си, съобщава изданието The Insider, като уточнява, че "в сегашните условия работата на мнозина в Кремъл се счита за неефективна“. 

"Съветникът на Путин Юрий Ушаков, който ръководи цялата външна политика, ръководителят на президентската служба за междурегионални и културни връзки с чужбина Игор Маслов, отговарящият за региона на Закавказието Валери Федоров и Филип Иличев, отговарящ за Африка и Израел, са сред кандидатите за освобождаване. Дейността им през последните години е съпътствана от унизителни провали“, отбелязва изданието.

В миналото Ушаков се считаше за важен човек в Кремъл. Той отговаряше за назначенията в руското външно министерство и точно поради тази причина Сергей Лавров не го харесва. Първият аргумент в очакваното му уволнение е, че той вече е на 75 години, което е с 5 години повече от законовата възраст за чиновник в Русия. На това обаче досега не е обръщано внимание, пише The Insider.

В края на 2021 г. именно Ушаков се занимаваше с "гаранциите за сигурност“ за Русия, които тя поиска от НАТО и ЕС, след това – с преговорите между Киев и Москва. И двете задачи бяха неуспешни. The Insider пише, че "последната капка" по въпроса за Ушаков може да бъде срещата на върха на Организация на Договора за колективна сигурност (ОДКБ) в Ереван, след която арменският премиер Никол Пашинян отказа да подпише заключителната декларация. Очаква се заедно с Ушаков да се оттегли и целият му екип.

През последните години Филип Иличев се занимава с установяване на контакти между Руската федерация и Африка. Тук също има редица провали – като ареста на "приятеля на Кремъл“, президентът на ЮАР Джейкъб Зума. Сега страната се ръководи от Матамела Сирил Рамафоса, който се фокусира повече върху Китай. Резултатите от действията в Израел също бяха слаби, където по-голямата част от населението подкрепя Украйна.

The Insider не знае каква точно може да е точната причина за уволнението на Иличев, но предполага, че като причина може да бъдат посочени провалите в опитите украинските храни да бъдат изтласкани от африканския пазар.

Смята се, че Игор Маслов не се справя със задачите около Организацията на независимите държави (ОНД) - след началото на войната в Украйна, повечето от "пропагандните проекти“ на Руската федерация в тези страни бяха прекратени. Следователно работата на този служител вече е ограничена само до Абхазия и Южна Осетия, които са откъснати от Грузия. За грешка на Маслов се счита и фактът, че Мая Санду спечели президентските избори в Молдова.

Отговарящият за Закавказието Валерий Максимов е заместник на Маслов. През последните години пенсионираният полковник от ФСБ Максимов ръководи голям екип от прокремълски агенти на влияние в Южен Кавказ, но с началото на войната в Украйна мрежата се разпадна и някои "приятели на Кремъл“ отказаха да сътрудничат.

Още по темата: общо новини по темата: 3419
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/570 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: