Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Италия разкриха измама с лъскаво БМВ, има замесени българи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:24 / 06.11.2019Коментари (0)457
©
Продавачът Енрико (вляво) с измамника пред колата
Измама с луксозно БМВ x2, продадено незаконно в България, беше разкрита от италианското тв предаване "Ле Йене" ("Хиените") на канала "Италия Уно". Автомобилът, обявен за продажба срещу 50 000 евро в италиански сайт, бил отмъкнат с измама, като вместо пари продавачът получил 2 кг моцарела.

Купувачът мошеник се оказал италианец, осъждан в миналото за изнудване, и пробутал фалшив чек. Потърпевшият в случая се казва Енрико - той обявил луксозното си возило за продан. С него почти веднага се свързал кандидат купувач, представил се за Чиро Гало. Двамата се споразумели за цена от 47 500 евро. Енрико обаче не бил съвсем сигурен в надеждността на кандидат купувача, затова поискал от него да му прати снимка на банковия чек. За да го предразположи и вдъхне доверие, Чиро казал, че ще му прати моцарела, тъй като бил производител. Така Чиро се представил пред продавача си с двукилограмова моцарела и Енрико "захапал". Двамата приключили сделката в град Порденоне, пише "24 часа".

Енрико не знаел, че Чиро Гало всъщност е измислено име, зад което се криел италианец, осъждан в миналото за изнудване. Двамата проверили заедно чрез банката, че чекът е редовен. Енрико не можел да знае в този момент, че всъщност чекът бил клониран. После не получил никакви пари от него.

За късмет, потърпевшият Енрико оставил включен джипиеса в колата си и установил в един момент, че беемвето вече е в България. Тогава си дал сметка, че са го измамили. 

С приложение на телефона си Енрико и журналистът от "Хиените" видели как колата била паркирана от дни в гараж в България. Двамата отлетели за София. Проблемът обаче бил, че колата се намирала в гараж на полицията. След разговор с полицай разбрали, че тя била запорирана заради нередности и че собственикът й живеел наблизо. Енрико и журналистът се свързали с жената на българския собственик. Тя казала, че няма понятие как колата стигнала от Италия в България, а че знаела единствено, че мъжът й я купил от някой си Чиро Гало. Жената допълнила, че съпругът й платил в брой на Чиро 38 000 евро и че са купили и друга кола преди 2 г. без проблеми. "Сега не мога да го открия, в противен случай ще си искам веднага парите, тъй като заради нередности ми взеха колата", казал собственикът.

В крайна сметка Енрико получил ключовете от колата си и отишъл да си я прибере. След връщането в Италия Енрико и журналистът от "Хиените" стигнали до адреса на Чиро Гало посредством джипиеса на колата. Пред камерите той призна, че е извършил измама. "Няма да правя повече така", обеща още измамникът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: