Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Уникалната история на Сарина, която сутрин е хигиенистка, а вечер – диджейка
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:33 / 12.01.2020Коментари (0)496
©
Сутрин - хигиенистка, вечер – диджейка - 57-годишната Сарина Сафойева преди четири години открива своята нова страст - музиката. Днес тя се изявява веднъж месечно на музикалната сцена в Москва, разказва Дойче веле. Страстта на Сарина към музиката е заразна.Тя работи като диджей от почти четири години и веднъж месечно се изявява на клубната сцена в руската столица. Любимите ѝ жанрове са хаус и електронната музика.   

Сарина е на 57 години и е родом от Узбекистан. Но за нея на дансинга има значение само музиката.  "Най-обичам, когато всички танцуват. Дори и аз се включвам в танците!", споделя Сарина Сафойева, диджей.   

Преди 20 години Сарина се премества в Москва със съпруга си от Самарканд. За да изкарва пари за семейството си, тя работи като чистачка - включително и в школа за диджеи. Наблюдавайки заниманията на учениците, постепенно Сарина се влюбва в електронната музика и самата тя започва да взима уроци. Дори и сега, след като приключи с почистването, тя се упражнява върху диджейския пулт, преди да са започнали часовете на останалите.   

"Музиката ми помага. Работя много, но когато дойда тук, забравям всичко останало. Тогава светът ми се превръща в музика. Понякога се упражнявам по пет или шест часа наведнъж. Музиката ми дава сили и ме кара да се чувствам добре“, казва Сарина Сафойева, диджей. Тя не говори английски и не може да чете латинската азбука. Затова се старае да запомня кориците на записите, които ѝ харесват и които иска да включи в своя плейлист. Антон Лобов е бивш учител на Сарина в школата за диджеи. Той често ѝ предлага музика, която мисли, че ще ѝ хареса. Антон казва, че Сарина е сърцето на това училище, защото историята ѝ непрекъснато вдъхновява новите попълнения. 

"За съжаление много хора смятат, че диджейската професия е трудна за някой, който идва от друга държава, има различна националност или е по-възрастен. Сарина доказва на всички, че всеки може да се научи на този занаят и че няма невъзможни неща“, смята Антон Лобов, диджей.   

Сарина е само една от милионите узбеки в Русия. Мигрантите от Централна Азия често са дискриминирани, но диджейката споделя, че никога не се е сблъсквала с този проблем. "Когато човек е добросърдечен, общителен и приятелски настроен към хората, тогава той бързо бива приет от останалите. Така мисля аз. Според мен всичко си зависи от човека“, споделя Сарина.

В края на представянето си Сарина винаги танцува с публиката на узбекска поп музика, облечена в традиционна носия. В родината си Сарина е била учител. Надява се някой ден да създаде собствена диджейска школа в Узбекистан, за да предаде на следващите поколения любовта си към музиката.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: