Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Убиецът на учителя качил в Туитър снимка на тялото му и послание
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:36 / 18.10.2020Коментари (1)489
©
18-годишният руснак от чеченски произход, обезглавил вчера френския учител по история, качил в Туитър снимка на мъртвото тяло и публикувал послание, че е извършил убийството. Това съобщи днес пред журналисти прокурорът за борба с тероризма Жан-Франсоа Рикар, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Преди престъплението младежът, който бил със статут на бежанец във Франция, спирал ученици на улицата и искал да му покажат учителя по история, който показвал в клас карикатури на пророка Мохамед, уточни Рикар. Разрешителното му за престой в страната било издадено на 4 март тази година и било валидно до март 2030 година, посочи прокурорът.

Той уточни, че престъпникът от чеченска националност бил роден в Москва на 12 март 2002 г. и имал статут на политически бежанец. Не е бил известен на службите за сигурност, но е бил картотекиран в полицията за престъпления от общ характер, без да е осъждан. Живеел в Еврьо, в друг департамент, отбеляза Рикар, но не уточни дали в някакъв момент е учил в гимназията в Конфлан-Сент-Онорин, където преподавал 47-годишният учител, обезглавен вчера на път за дома си.

Нападателят беше застрелян от полицията. Магистратът потвърди, че девет души са задържани, сред които бащата на ученичка, който призовал в социалните мрежи за отмъщение срещу учителя. То уточни, че доведената сестра на този човек се била присъединила през 2014 година към Ислямска държава в Сирия и срещу нея е издадена заповед за издирване от следовател от силите за борба с тероризма.

Ръководителят на пресслужбата в руското посолство в Париж Сергей Паринов заяви днес, че обвиненият в претъплението Абдулах Анзоров, който е от чеченски произход, няма нищо общо с Русия, тъй като е пристигнал във Франция със семейството си през 2008 година на 6-годишна възраст. Семейството му искало политическо убежище, имали са дългосрочно разрешително за пребиваване, а самият той е получил собствено разрешително тази година, след като навършил пълнолетие, посочи дипломатът.

Той припомни, че руското гражданство се губи с получаването на статут на политически бежанец. "В случая важното е не къде е човек е роден , а къде, кога и как е започнал да изповядва терористичната идеология, която Русия винаги и безусловно осъжда във всичките й проявления", добави руският дипломат.

Пред гимназията в Конфлан-Сент-Онорин днес се виеше опашка от ученици и родители, дошли да поставят бяла роза пред металната ограда. Множеството беше мълчаливо, само някои носеха малки бележки с надпис "аз съм учител".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така , така , събирайте още различни по земите си и после не се чудете от къде ви е дошло. В клетка /,а земята все повече ще заприличва на клетка в долнопробна зоологическа градина/ не може да сложите овце и вълци заедно.Все някога на всички ще се изясни ,че приказките за съжителство и пребиваване са фантазия и измишльотини.Но тогава вероятно ще е късно и от едната или другата страна ще започнат да зачестяват нападения /физически/ и агресията ще експлодира до граждански войни.Хилядолетните закони на природата са доказали ,че в един ареал няма място за два конкуриращи се вида. Или единият отстъпва мястото или загива или се установяват граници които не се преодоляват.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: