Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Турция се оплака: Не искаме да сме бежанският лагер на Европа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:02 / 21.05.2020Коментари (1)430
©
Турция не е пазач на входа на ЕС или негов лагер за мигранти, заяви говорителят на турското министерство на външните работи Хами Аксой в отговор на изявление за миграцията на представител на ЕС, съобщи "Дейли сабах".

Според Аксой изявлението на Маргаритис Схинас, заместник-председател на ЕК от гръцки произход, отговарящ за Утвърждаване на европейския начин на живот, наподобява повече реториката на член на гръцкото правителство отколкото на представител на ЕС.

Схинас заяви в интервю за Евронюз във вторник, че събитията на гръцко-турската граница са показали, че Анкара не е способна да прокара политическите си цели, като използва бежанците.

По думите му няма съмнение, че Европа се нуждае от Турция в управлението на въпросите, отнасящи се до миграцията и бежанските потоци. Той призова обаче за солидна основа за сътрудничество с взаимни ангажименти, които ще бъдат зачитани и от двете страни.

По думите на Хами Аксой защитата на външните граници на ЕС, като се пренебрегват човешките права и правата на търсещите убежище, означава отричане на основополагащите договори на ЕС.

Освен това под външни граници да се има предвид само границата с Гърция означава неразбиране на историческите и географските факти, отбеляза той.

По думите на говорителя на турското външно министерство ЕК не е предприела сериозно разследване на нарушаването на правата по граници на ЕС. Аксой препоръча на Схинас на първо място да разследва нарушенията, извършени от гръцките гранични сили по време на струпването на турската граница с Турция на мигранти, напиращи да влязат в Гърция.

Сред тях той изреди убийство на пакистанец, случаи на избутване обратно в Турция на бежанци в Егейско море и р. Марица, отхвърляне на молби за убежище, действия на гръцката държава в противоречие с международните договори и насилие срещу правозащитници.

В края на февруари Анкара съобщи, че вече няма да спира стотиците хиляди бежанци на турска територия да се опитат да стигнат до Европа, след като при въздушна атака в сирийската провинция Идлиб бяха убити 34 турски войници.

От тогава хиляди мигранти се струпаха на границата в опит да стигнат до членката на ЕС Гърция или по море до гръцките острови, или през сухопътната й граница.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 21.05.2020 г.
+2
 
 
Ами, връщайте ги, какво правят при вас? Нали яко си пазите границите, редовна войска изпратихте на изток, пък ревете?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: