Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Технологични гиганти инвестират 1 млрд. долара в изкуствен интелект
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:43 / 15.12.2015Коментари (0)252
©
Големи технологични компании ще инвестират 1 млрд. долара в разработка на изкуствен интелект за ползата на човечеството, съобщи Би Би Си. Финансирането на инициативата "OpenAI" ( "Отворен изкуствен интелект") идва от ръководителя на компанията за електрически автомобили "Тесла Мотърс" Илон Мъск, съоснователя на услугата за електронно разплащане "PayPal" Питър Тиел, индийската корпорация "Infosys" и от популярния онлайн магазин "Amazon".

От "OpenAI" заявявиха, че разработките им, които нямат за цел финансови печалби, са насочени към "полза за човечеството". На уебсайта си организацията посочва за своя цел "развитие на дигиталния разум, което да е от полза за цялото човечество, неограничено от нуждата да генерира финансови приходи". Други учени са отправяли предупреждението, че развитието на изкуствения интелект би могъл да застраши хората. Наскоро самият Илон Мъск заяви пред студенти в Масачузецкия технологичен институт, че компютърният разум е "най-голямата екзистенциална заплаха" за човечеството.

Миналата година известният учен Стивън Хоукинг каза, че в даден момент изкуственият интелект ще може "сам да се преработва при непрекъснато увеличаващо се темпо", далеч надминаващо биологичната еволюция. Други експерти казват, че рискът изкуственият интелект да застраши хората е далечен.

"Трудно е да предположим какво ниво на изкуствения интелект ще е от полза за обществото, както е и трудно да се каже как точно той ще навреди на обществото, ако е построен и използван неправилно", адресират темата от "Open AI" в свое изявление по повод голямото дарение. Отново в него се посочва, че изкуственият интелект трябва да е "разширение на индивидуалната човешка воля и в духа на свободата да е широко и равномерно разпространен". Малка част от парите ще бъдат похарчени в следващите няколко години. През ноември подобна инвестиция обяви и автомобилният гигант "Тойота". Японската корпорация основа свой технологичен институт за изкуствен интелект, като също вложи 1 млрд. долара.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: