Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Световната банка отпуска 12 милиарда долара за борба с коронавируса
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:25 / 04.03.2020Коментари (0)423
©
Световната банка отпуска спешно 12 милиарда долара, за да се помогне на държавите в борбата с епидемията от коронавирус. Сумата трябва да смекчи и икономическите последици.

Междувременно расте броят на починалите от новото заболяване в Италия и те вече са 79. Четвърти смъртен случай е регистриран във Франция. Десетки хиляди ученици в засегнатите френски райони остават по домовете си. 

В Германия заразените също се увеличават и вече са 188. Заразата се е разпространила в 13 от 16-те германски провинции, като най-много са болните в Северен Рейн – Вестфалия.

Китай отбеляза леко намаляване на новите случаи на заразени с вируса. Днес властите съобщиха за 119 нови случая - спад в сравнение със 125-те, за които беше съобщено вчера. От COVID-19 са починали още 38 души, с което смъртните случаи в континентален Китай стават 2981.

В страната има най-много случаи на заразени с новия коронавирус - 80 270. В Ухан, откъдето тръгна болестта, още 1859 души са излекувани и изписани от болница, но остават под двуседмична карантина. Тъй като броят на новопостъпилите в болница е по-малък от изписаните, властите на провинция Хубей казаха, че планират да затворят някои от полевите болници, които бяха създадени в последните седмици за справяне с големия поток от пациенти.

Аржентина и Чили вчера потвърдиха първите си случаи на заразяване с коронавируса. С тях заразените в Латинска Америка стават 20. Аржентинският пациент се е върнал на 1 март от пътуване в Северна Италия, чилийският случай също е човек, пътувал до Европа. Обединените арабски емирства обявиха, че от неделя затварят за четири седмици училищата и висшите учебни заведения заради коронавируса. Целта е да се спре разпространението му. Затова се изтегля началото на пролетната ваканция, която би трябвало да започне на 29 март и да продължи до 12 април. В ОАЕ двама руснаци са се заразили с коронавируса. Те са били в контакт с участници във колоездачно състезание, у които беше открит новия вирус.

Южна Корея съобщи за нови 600 случая на заразяване с коронавирус и за два нови смъртни случая. С това общият брой на заразените в Южна Корея достигна 4812, а смъртните случаи станаха 28. Южнокорейският президент Мун Дже-ин отмени планирани за средата на този месец свои посещения в Обединените арабски емирства, Египет и Турция заради коронавируса, съобщи южнокорейското президентство.

Броят на заразените с коронавирус в Япония достигна 1000 души. 706 от заразените са пасажери от круизния кораб "Даймънд принсес". Смъртните случаи са 12, уточни японското министерство на здравеопазването. Говорител на японското правителство съобщи днес, че Япония ще продължи по план подготовките за Летните олимпийски игри тази година въпреки спекулациите, че те може да бъдат отложени заради заплахата от коронавируса. 15 италиански граждани са дали положителни проби при тест за коронавируса в Индия.

Осми случай на коронавируса (Covid-19) е бил потвърден в Гърция. Става въпрос за гръцки гражданин, който е бил в близък контакт с петия потвърден случай, който в момента е изолиран в референтна болница в Солун. Положителната проба е диагностицирана в лабораторията по микробиология на Медицинския факултет на Солунския университет "Аристотел".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: