Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Станишев и Льовен предупредиха ЕНП да не се заиграват с крайната десница 
Автор: Неда Узунколева 15:48 / 03.03.2024Коментари (0)788
©
Пълно прилагане на Европейския стълб на социалните права, пътна карта за качествени и по-добре платени работни места, премахване на разликите в заплащането до 2030 г., справяне с енергийната бедност, регулиране на изкуствения интелект, механизъм за застраховане при безработица, защита на синдикалните права са сред мерките, залегнали в първата част на Манифеста на ПЕС за европейските избори. Той беше гласуван на конгреса на партията и съдържа посланията на европейската левица за вота през юни. Сред тях е призивът за пълно и незабавно приемане на България и Румъния в Шенген. Левите в Европа се обявяват и за осигуряване на засилени външни граници на ЕС, които да защитават безопасността и правата на гражданите.

За разширяване на Европейската младежка гаранция, достъпни жилища и пълна заетост на младите хора се обявиха лидерите и делегатите на конгреса. “Заедно с Детската гаранция, тя ще остане приоритет за нашето политическо семейство.", коментира Сергей Станишев и припомни, че именно левите извоюваха двата инструмента по време на лидерството му на второто по големина политическо семейство. “Ще надградим постигнатото. Нека Европа стане първият континент, на който детската бедност е напълно изкоренена.", заяви и президентът на ПЕС Стефан Льовен.

Манифестът с мерки за справедлив зеленн преход и борба с енергийната бедност

Манифестът съдържа мерки в подкрепа на справедливия зелен преход, борбата с енергийната и с транспортната бедност, с тежестта на високите цени на енергията, както и срещу телефонните и интернет измами. Социалистите се обявяват и за Европейски здравен съюз и справедливо и прозрачно ценообразуване при лекарствата.

Европейската левица застава в подкрепа на доходите и работните места на земеделските производители в ЕС, както и за защитата им от нелоялната конкуренция на трети страни.

Предстоящите европейски избори са най-важните от 1979 г. насам

“В момента се случват три важни трансформации - зелена, дигитална и демографска, от това как ще минем през тях зависи оцеляването на икономиките и конкурентоспособността на ЕС. Социалистите са тези, които могат да дадат социални решения на страховете на хората. Само проевропейско мнозинство в Европейския парламент може да преведе Европа през тези трансформации", коментира Станишев.

“Участвал съм в много избори. На всеки от тях политиците казват – тези са най-важните. Но днес гласоподавателите трябва да знаят, че това са наистина решаващи избори. С ясна посока: Европа на десните, опитомени от крайната десница, или прогресивна Европа, водена от социалдемократите. Посланието ми към ЕНП и АЛДЕ е: няма как да се посочвате като проевропейци, щом задкулисно се договаряте с крайната десница.", категоричен бе Льовен.

Във външнополитически план ПЕС гласува в подкрепа на Украйна, за прилагане на ефективна политика на разширяване на ЕС и постигане на справедливо решение за две държави между израелци и палестинци. “Случващото се в Газа е човешка трагедия. Увеличаването на насилието в региона е ужасяващо. Трябва да направим нещо, за да спрем това човешко страдание.", заяви в речта си президентът на ПЕС.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: