Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сръбският президент за "Фолксваген": Ние предлагаме много повече от България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:18 / 23.10.2019Коментари (0)839
©
Отлагането на строителството на завод на "Фолксваген" (в Турция) пробуди много надежди, пише днес в. "Данас". Българите дават на германците 260 милиона, а сръбският президент Александър Вучич предлага повече и твърди, че нито една страна не може да предложи субсидии като Сърбия, отбелязва вестникът. Турският президент Ердоган е предложил да купи от "Фолксваген" 100 000 автомобила, пише "Данас", като посочва, че Турция все още е фаворит, но според експерти от другите кандидатки за "Фолксваген", страните членки на ЕС имат предимство пред Сърбия.

Германските инвестиции променят образа на Сърбия, пише в. "Политика". При вчерашното посещение на германския министър на икономиката и енергетиката Петер Алтмайер бяха подписани две важни за Сърбия споразумения, които й носят инвестиции от около 300 милиона евро, съобщи президентът Вучич на пресконференция след срещата с Алтмайер. Вестникът цитира думите на германския министър, че Сърбия в момента е далеч по-уважавана страна благодарение на реформаторските усилия на президента и правителството.

В момента над разширяването на ЕС са надвиснали облаци, но европейският път на Сърбия не се поставя под въпрос, казва в интервю за в. "Вечерне новости" министърът за европейска интеграция Ядранка Йоксимович. Тя оценява, че политиката на разширяване е последица от вътрешните проблеми в съюза, но от това несправедливо страдат гражданите на страните, които са в процеса или чакат да започнат преговори, като Северна Македония и Албания.

Тръмп иска Сърбия да признае Косово, пише в. "Блиц". Чрез своя специален пратеник Ричард Гренел, който неотдавна разговаря в Белград с Александър Вучич, американският президент е изпратил послание, че Сърбия трябва да признае Косово. Източник на вестника, запознат с подробности от срещата, казва, че това е бил много тежък разговор, а Гренел буквално е поставил признаването като условие. Той казал също, че САЩ ще настояват Европейският съюз да засили натиска над официален Белград в това отношение.

Още по темата: общо новини по темата: 59
04.02.2024 »
11.11.2023 »
30.04.2023 »
07.04.2023 »
21.12.2021 »
18.03.2021 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: