Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Специален прокурор ще разследва сина на президента на САЩ Байдън Хънтър
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:13 / 11.08.2023Коментари (0)398
©
Синът на Джо Байдън Хънтър ще бъде разследван от специален съветник с допълнителни правомощия, е съобщил главният прокурор на САЩ, пишат The New York Times и ВВС.

Мерик Гарланд е разширил правомощията на Дейвид Вайс, федералния прокурор, който вече е повдигнал обвинения по случая на Хънтър Байдън.

Според The New York Times разширeните правомощия на прокурора е сигнал, че разследването е достигнало нов етап и създава възможност президентските избори през 2024 г. да бъдат засенчени от множество разследвания.

Споразумението за признаване на вина по обвиненията в данъчни измами и притежание на оръжие срещу сина на президента на САЩ се провали по-рано този месец.

Републиканците настояват за разследване на бизнес делата на Хънтър Байдън.

В изявление в Министерството на правосъдието Гарланд е заявил, че прави този ход след молба Вайс, пише ВВС.

Новото назначение ще осигури на прокурора допълнителни ресурси за продължаване на разследването и за евентуално повдигане на допълнителни обвинения извън щата Делауер.

Гарланд е заявил, че специалният съветник ще изготви доклад, когато приключи работата си, и че Министерството на правосъдието ще направи възможно най-голяма част от него публична.

"Назначаването на Дейвид Вайс засилва пред американския народ ангажимента на министерството както към независимостта, така и към отчетността по особено чувствителни въпроси", е подчертал Гарланд на пресконференция.

Адвокатът на Хънтър Байдън, Крис Кларк, е отговорил в изявление: "Убедени сме, че когато всички тези маневри приключат, клиентът ми ще бъде оправдан и ще продължи успешно живота си." Кларк е изтъкнал, че разследването продължава вече пет години.

Хънтър Байдън е обвинен в две данъчни престъпления за предполагаемо неплащане на данъци върху доходите през 2017 г. и 2018 г. - години, в които е спечелил над 1,5 млн. долара ( 2.72 млн. лв.), според прокуратурата в Делауеър.

Срещу него е повдигнато допълнително обвинение за престъпление, за което се твърди, че е притежавал огнестрелно оръжие, докато е бил пристрастен към и е употребявал наркотици.

По-рано Хънтър Байдън е постигна споразумение с прокурорите да се признае за виновен по двете обвинения, за да не влезе в затвора.

Въпреки това съдията от Окръжния съд на САЩ Мариелен Норейка разтрогна споразумението поради "нестандартните условия" и "необичайния" характер на предложеното решение за обвинението за притежание на оръжие.

Оттогава Хънтър Байдън и прокурорите водят допълнителни преговори за признаване на вина, но се очаква делото да бъде внесено в съда.

Републиканците искат да видят по-младия Байдън допълнително обвинен в престъпление, заедно с президента. Те твърдят, че Джо Байдън се е облагодетелствал от бизнес сделките на сина си в Украйна и Китай.

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти предупреди, че разследването за импийчмънт на президента може да започне още тази есен.

Белият дом нарече обвиненията "налудничави конспиративни теории" и отхвърли твърдението, че Байдън е участвал в бизнес делата на сина си.

Дейвид Вайс е провел продължило години наред разследване по въпроса. Досега той не е открил никакви доказателства, че бизнес делата на Хънтър Байдън са се възползвали от президентския пост на баща му.

Още по темата: общо новини по темата: 56
28.04.2024 »
26.04.2024 »
22.04.2024 »
19.04.2024 »
19.04.2024 »
19.04.2024 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Великден 2024 г.
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: