Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ще забранят ли TikTok?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:38 / 17.02.2023Коментари (0)486
©
Американският Конгрес посреща хладно опитите на компанията TikTok да изчисти реномето си в страната и да отхвърли твърденията, че представлява заплаха за националната сигурност на САЩ заради връзките си с Китай, посочва в. "Вашингтон Поуст", цитиран от БНТ. През последните седмици социалната мрежа организира серия от срещи с американски законодатели, интелектуални кръгове и представители на пресата.

Кампанията включва лични срещи на главния изпълнителен директор Шоу Цзъ Чу с ярки скептици в Конгреса.

"Разбираме, че започваме от точка на дефицит на доверие, а това доверие не се печели с един ход, с един сребърен куршум и една среща", казва шефът на TikTok. Тази седмица той се среща с двама законодатели във Вашингтон - Майкъл Бенет, демократ от Колорадо, и Роджър Уикър - републиканец от Мисисипи. Позицията и на двамата остана непроменена.

Бенет заяви, до дори и след срещата остава дълбоко загрижен от факта, че TikTok "представлява неприемлив риск за националната сигурност на Съединените щати". По-рано той призова Епъл и Гугъл да премахнат TikTok от своите магазини за приложения от съображения за сигурност. Компанията изрази уважително несъгласие с определенията на Бенет и обяви, че "ще продължи да работи за информиране на членовете на Конгреса и изграждане на доверие".

Пред "Вашингтон Поуст" Бенет казва, че по време на срещата китайската компания е изложила споразумението, предложено на американското правителство, в отговор на тревогите на Вашингтон. То включва по-надеждна защита и надзор по отношение сигурността на данните. Нищо от предложеното не отговори достатъчно на моите опасения, заявява Бенет.

Сенатор Уикър е заявил, че се е срещнал с шефа на TikTok от любезност, но разговорът не е разсеял страховете му. Мнението на сенатора за TikTok и заплахата, която създава за американските интереси, остава напълно непроменено, заяви негов говорител, цитиран от "Вашингтон Поуст" .

И други законодатели смятат, че компанията има малки шансове да ги убеди, че страховете им са неоснователни.

"Не мисля, че има какво да кажат. Става въпрос за това, което правят, а то е доста тревожно", казва сенатор Брайън Шац, демократ от Хавай. Той е член на Комисията по търговия и е основен преговарящ по законодателството за защита на данните на Капитолийския хълм.

Сенаторът републиканец Джош Хоули, който е сред най-изявените критици на TikTok, изтъква, че активността на компанията издава страх от предстоящото законодателство. Миналата година Хоули оглави успешна кампания за забрана на федерални служители да свалят приложението на правителствени устройства. Той предложи същата забрана и за потребителите в национален мащаб, а сега не планира среща с Шоу Цзъ Чу.

В интервю шефът на TikTok твърди, че при отговорите си на критики е трябвало да води дискусии с хора, които никога не са използвали приложението и са оценявали в туитове и телевизионни интервюта аргументите на компанията като компрометирани, глупави или наивни.

Много от подозренията, които се е опитал да разсее, са били резултат от "неинформираност" или са били основани на "лошо представяне".

Шоу Цзъ Чу ще свидетелства пред Камарата на представителите другия месец. Това ще бъде едва трето явяване на компанията пред американския Конгрес и първо за неин главен изпълнителен директор.

"Само казвам на моите колеги "тези хора са вълци във вълча кожа, така че бъдете внимателни", изтъква сенатор Джош Хоули, цитиран от "Вашингтон Поуст".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: