Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ще отменят ли Европейското първенство по футбол заради коронавируса?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:31 / 03.03.2020Коментари (0)381
©
Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви във вторник, че е уверен, че Европейската футболна централа може да се справи с най-лошия възможен сценарий във връзка с предстоящото Европейско първенство, след като континентът продължава да се бори с разпространението на коронавируса.

КОВИД-19 бе открит в 76 страни по света, убивайки повече от 3 000 души. В Европа най-засегната е Италия. Столицата Рим е една от 12-те локации, която трябва да приеме по план двубои от Евро 2020 между 12 юни и 12 юли. Дълъг списък със спортни събития по света бяха отменени или отложени в последните дни в опит да се избегне разпространението на новия вирус, включително и мачове от Серия А. Първите две нива на швейцарския футбол пък бяха отложени до края на март.

"Не знаете колко много опасения и притеснения имаме, когато организираме голямо първенство. Имаме опасения, свързани със сигурността, политическата стабилност, както и сега с вируса – изправени сме пред тях и съм уверен, че ще се справим", каза Чеферин на пресконференция в Амстердам, където се проведе Конгресът на УЕФА.

Тази седмица отбелязва 100 дни до старта на Европейското първенство, и Чеферин призова организаторите "да не мислят само за лоши сценарии, ще има време за това по-късно". Коментарите му идват, след като президентът на ФИФА Джани Инфантино, адресирайки Конгреса, призова властите "да не изпадат в паника". Генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис заяви, че Европейската футболна централа "не иска да преувеличава" и се справя със ситуацията "стъпка по стъпка". Въпреки това, двубоите от Шампионска лига са по-голямо притеснение.

Докато мачът на Ювентус не изигра мача си през уикенда в Серия А, Интер проведе своя срещу Лудогорец в Лига Европа при закрити врати миналия четвъртък. Северна Италия, в частност, бе ударена най-сериозно от коронавируса. Ювентус трябва да домакинства на Лион в Торино в реванш от осминафиналите на Шампионска лига на 17 март и двубоят също може да се изиграе без публика поради трудността при намиране на нова дата при така сгъстения цикъл от срещи. Интер пък трябва да приеме в къщи Хетафе на 12 март в Лига Европа.

"Интер вече има два отложени мача, и тимът продължава да играе за Купата на Италия и Лига Европа, така че става на практика почти невъзможно да намерим свободни дати, ако не си сътрудничим с европейските лиги", каза още Теодоридис.

Опасенията поради новия вирус се отразиха на жребия за следващия турнир за Лигата на нациите в Амстердам тази вечер. Селекционери на участващите страни ще присъстват на церемонията, но сред тях няма да бъде този на Шотландия – Стив Кларк, съобщи местната футболна асоциация за BBC. Това решение бе взето, за да се избегне "излишен риск", след като съставът играе с Израел в ключов плейоф за участие на Евро 2020 по-късно този месец. Междувременно, старши треньорът на Испания Луис Енрике не пътува до Амстердам поради болест, обявиха от местната футболна федерация, пише още "БГНЕС".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: