Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шефът на Twitter си хвърли оставката
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:13 / 30.11.2021Коментари (0)434
© Getty Images/Guliver
Джак Дорси, съосновател и лице на Twitter, се оттегли от поста изпълнителен директор, като решението му влиза в сила моментално, обявиха от компанията. Дорси ще остане член на борда на директорите на Twitter до следващата година. Парадж Агравал, досегашният технологичен директор на компанията ще заеме позицята на изпълнителния директор. "Реших да напусна Twitter, тъй като вярвам, че компанията е готова да се отдели от своите основатели", посочи Дорси в изявление.

"Доверието ми в Парадж като изпълнителен директор е дълбоко. Неговата работа през последните 10 години беше трансформираща. Дълбоко благодарен съм за неговите качества, сърце и душа. Сега е неговото време да води", посочва Дорси, цитиран от CNN. Дорси публикува съобщение и в Twitter. “Искам всички да знаете, че това бе мое решение. Беше трудно, разбира се. Обичам тази услуга и компанията... и всички вас толкова много. Тъжен съм... и същевременно истински щастлив. Няма много компании, които достигат до това ниво. И няма много основатели, които избират компаниите си пред собственото си его. Знам, че ще докажем, че това е бил правилният ход", пише Дорси.

Напускането идва 6 години след като Дорси се завърна като изпълнителен директор за да помогне за трансформацията на бизнеса. По време на управлението на Дорси, Twitter стана печеливша компания, обяви първото си тримесечие с печалба от над 1 млрд. долара и започна тестване и пускане на широка гама от приложения за да привлече потребители. В същото време Twitter се сблъска и с предизвикателства като модериране на съдържанието и нарастващ натиск от страна на регулатори и обществеността.

В резултат на новината, която бе обявена в понеделник, акциите на Twitter поскъпнаха за кратко с 10% по време на предварителната търговия, след което загубиха част от повишението. Въпреки, че социалната мрежа е по-малка от Facebook, Twitter се намира в центъра на дебата до каква степен интернет платформите трябва да носят отговорност за публикациите в тях. Джак Дорси свидетелства няколко пъти пред Конгреса на фона на критиките за това как неговата компания управлява съдържанието в платформата.

В началото на тази година Twitter предприе изключителна стъпка да забрани за постоянно действащ президент на САЩ. Под ръководството на Дорси, Twitter се бори да наложи все по-сложен набор от политики и правила за своите потребители, включително световни лидери, които използват платформата за трибуна. Дорси ръководеше Twitter, докато изпълняваше и ролята на изпълнителен директор на Square, платежна компания, на която също е основател. През това лято Дорси намекна, че може да напусне Twitter и Square за да се съсредоточи върху проекти насочени към криптовалутите. Новината за напускането на Дорси идва 15 години след старта на Twitter. За първи път той става изпълнителен директор през 2007 година, но бива изтласкан от поста през следващата година. Дорси застава начело на Twitter за втори път през 2015 година.

Още по темата: общо новини по темата: 2977
04.10.2022 »
24.09.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/497 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: