Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Руснаците съобщават за нови успехи на ЧВК "Вагнер" край Бахмут и Соледар
Автор: Иван Христов 09:18 / 10.01.2023Коментари (0)321
©
В района на Соледар щурмови отряди на ЧВК "Вагнер“ вече са настъпили в централната част и в северните покрайнини на едноименния град. Боевете се водят зад сградата на градската администрация, където са се окопали консолидираните формирования на Въоръжените сили на Украйна, съобщават руските анализатори от "Рибар“.

Съгласно информацията, отбраната се поддържа от разнородни отряди на формированията на ВСУ, в чиито редици има големи загуби и липсва комуникация. Членове на украински формирования са разпространили информация за предстоящото изтегляне на войските от населеното място поради невъзможност за удържане на гарнизона.

На североизток от Бахмут руските части се спуснаха, използвайки господстващите височини, за да пробият отбранителната линия на 17-та бригада и 60-ти отряд на украинските войски  от страната на Подгородни и Бахмутски, достигайки Красная гора и Парасковиевка.

В момента се почистват прилежащите опорни пунктове в района на две села. Част от формированията на ВСУ са напуснали позициите си без разрешение, но някои все още се опитват да отвърнат, пишат експертите.

От "Рибар“ отбелязват, че все още няма твърд контрол над Красная гора и Парасковиевка, но като се има предвид мащабът на загубите в различни формирования на ВСУ, дори набързо разположените украински части от други направления няма да позволят задържането на тази линия.

Според анализаторите, Украйна няма достатъчно свободни войски за тези цели. Според тактическата група Соледар на ВСУ е възможно пълното окомплектоване на 93 механизирана бригада в Черниговска област, която се планира да бъде прехвърлена в Бахмут едва през февруари-март.

Според руския Телеграм-канал "Южен вятър“, руските въоръжени сили са прерязали линията за доставки Северск-Бахмут, отваряйки пътя за обкръжаване на гарнизона на Бахмут от север.

Както пише "Рибар“, в Бахмут въоръжените сили на Украйна се опитват да сдържат настъплението на руските войски. Консолидираните отряди на 57-ма бригада и 61-ва бригада, смесени със силите за отбрана, 32-ри полк на Националната гвардия и групата ССО "Карпати“, укрепват позициите си в централната част на града.

На юг и югозапад от Бахмут щурмовите отряди на Вагнер атакуват укрепените райони на ВСУ в Клещеевка и Опитное. И двете села са под пълен огневи контрол на руските войски, а снабдяването на украинската групировка е изключително затруднено.

Още по темата: общо новини по темата: 3419
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/570 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: