Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Русия сваля цената на газа за Гърция, дава й кредити
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:04 / 08.04.2015Коментари (8)240
©
Ден преди началото на визитата на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Москва, която притеснява някои европейски страни, Москва отправи примамливи оферти към Гърция. 

Русия може да разгледа въпросите за предоставяне на отстъпка от цената на газа за Гърция и отпускане на нови кредити, пише "Комерсант".

"Готови сме да разгледаме въпроса за отстъпки на Гърция за газа - цената за него е обвързана със стойността на нефта, която през последните месеци съществено спадна. Готови сме също така да обсъдим възможността за предоставянето на кредити", заяви източник от руското правителство, цитиран от "Комерсант". 

Според него обаче Русия е заинтересована от насрещни действия и по-специално да получи определени активи в Гърция. Снощи се очакваше гръцкият премиер Алексис Ципрас да пристигне на 4-дневно посещение в Москва и да проведе срещи с президента Владимир Путин, премиера Дмитрий Медведев, ръководителя на Държавната дума Сергей Наришкин и патриарх Кирил.

Заради сегашните разногласия между ЕС и Русия заради проблемите, възникнали от украинската криза, посещението на Алексис Ципрас в Москва има историческо значение. 

"Европа и Русия сега се намират на исторически кръстопът. Целта на нашето правителство е да се предотврати по-нататъшното изостряне на конфликта, да се стигне до началото на нова пролет в отношенията между ЕС и Русия", изтъкна гръцкият зам. военен министър Костас Исихос.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
някой видя ли откъде ще мине Южен поток опс грешка Турски поток.от Турция през проруска Гърция през извън европейска Македония която също е проруска в момента, през проруска Сърбия и ще влезе в проруска Унгария. докато ние проамерикански настроените българи ще чакаме САЩ да пуснат тръба през нас или да надупчат за шистов газ какъвто има в изобилие в Добруджа и след това да ни го продават на тройни цени . някой от вас чел ли е за пражка пролет или за унгарската революция потушени от братята руснаци, ако е чел как мислите , защо тези толкова пострадали от Русия народи пак се обърнаха натам. отговора е много прост, защото изгодата е в пъти по-голяма отколкото всичко друго и имат политици които мислят за своя народ . помислете какъв пазар е Русия и как изнасяхме и лайна срещу валута то не бяха смачкани домати скапани ябълки и др., а в Европа ако краставиците не са ти прави и са по дълги или по-дебели не вървят, защото европейките можели да се захласнат по българското. гърците се уредиха с евтина газ ние пък ще отговорим с вдигане на цените или със замразяването им, защото видите ли те сега паднали ама скоро пак щели да се вдигнат. докато нашите поплювковци плюят по Русия бонуси от там няма да видите.
+3
 
 
"Гърция знае какво да прави в рамките на работната рамка на ЕС, но всяка страна също има суверенното право да се грижи за себе си и да подобри двустранните си отношения" - това са думите на гръцкия премиер. Нещо лошо да е казал? Човекът си е патриот за своята страна. Защо и нашите държавници днес да не са такива патриоти за България?
Aнонимен
на 08.04.2015 г.
+1
 
 
русия в ролята на ухажора тропа на турця от пред на гърция от зад -ако това е руската любов то ние е имахме цели сорак лет
0
 
 
Дано да им се получат нещата! Да видят какво точно означава братска съветска/руска любов... :)
0
 
 
днес Велика Сряда, Юда продал Христос, но утре 9.04.2015 Гърция трябва да се разплаща с едни строги чичковци.Дано една шепа сребърници са достатъчни !
Aнонимен
на 08.04.2015 г.
-3
 
 
Ще разберем дали Алексис Ципрас, ще се кандидатира за най големия предател на Европа. Направи ли го, трябва да го обявят за Персона нон грата в Европейския съюз.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: