Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Русия се готви да анексира украинските територии до дни, Западът отговаря със санкции
Автор: Иван Христов 08:45 / 29.09.2022Коментари (0)342
©
Русия е готова да анексира окупираните части на украинските Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области в рамките на няколко дни, след като завърши успешно процеса на гласуване за присъединяването. Украйна и Западът смятат референдумите за "фиктивни“ и проведени "под дулото на пистолета“, обещавайки тежки санкции и ново въоръжение за Киев, информира Reuters.

На Червения площад в Москва е издигната сцена с гигантски видеоекрани, с билбордове, които гласят "Донецк, Луганск, Запорожие, Херсон - Русия!"

Ръководителят на горната камара на руския парламент каза, че е възможно включването на четирите частично окупирани региона на 4 октомври.

Установените от Русия администрации на четирите провинции официално поискаха от президента Владимир Путин да ги включи в състава на Руската Федерация, което според руските официални лица е формалност.

"Това трябва да се случи до една седмица“, каза пред държавната информационна агенция РИА Родион Мирошник, назначеният от Русия посланик в Москва на самопровъзгласилата се Луганска народна република. "Основното вече се случи - референдумът се проведе. Затова, да кажем: локомотивът вече тръгна и едва ли може да бъде спрян“.

За да се анексират териториите, които представляват около 15% от Украйна, ще трябва да бъде сключен някакъв договор и ратифициран от руския парламент. Тогава районите ще се разглеждат като част от Русия и нейният ядрен чадър ще се простира върху тях.

Путин предупреди, че ще използва ядрени оръжия, за да защити руската територия от нападение, припомня Reuters.

Украинският президент Володимир Зеленски се опита да събере международна подкрепа срещу анексията в поредица от разговори с чуждестранни лидери, включително тези на Великобритания, Канада, Германия и Турция.

"Благодаря на всички за ясната и недвусмислена подкрепа. Благодаря на всички за разбирането на нашата позиция“, заяви държавният глава във видеообръщение късно вечерта.

Съединените щати разкриха пакет от оръжия на стойност 1,1 милиарда долара за Украйна, който включва 18 реактивни системи за залпов огън (HIMARS), придружаващи боеприпаси, различни видове системи за противодействие на дронове и радарни системи. Със съобщението помощта за сигурност на САЩ достига 16,2 милиарда долара.

Съединените щати също така заявиха, че също ще наложат нови санкции на Русия за референдумите. Европейската комисия също предложи нов санкционен пакет, но 27-те страни членки на блока ще трябва да преодолеят собствените си различия, за да ги приложат.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Русия ще трябва да продължи да се бие, докато не поеме контрола над Донбас. Около 40% от територията все още е под украински контрол.

Още по темата: общо новини по темата: 3419
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/570 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: