Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Русия към България: Осигурете си демокрация и след това се занимавайте с Навални
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:22 / 05.02.2021Коментари (7)533
© Reuters
Посолството на Русия у нас излезе с остра реакция по случая с българската позиция относно осъдения опозиционер Алексей Навални.

Оттам твърдят, че у нас се тиражират “спекулации около съдебния процес" и напомнят, че Русия е суверенна държава, която няма да търпи намеса във вътрешните си работи. Eто официалното им становище

Във връзка с широко тиражираните в българското информационно пространство спекулации около съдебния процес за изменение на условна присъда на А.Навални с ефективна по делото «Ив Роше Изток» обръщаме внимание на следното.

Горепосоченото разбирателство беше проведено в публичен формат и при строго спазване на руското законодателство.

Напомняме, че Руската Федерация е суверенната държава и няма да търпи намеса във вътрешните си работи от трети страни и официалните им представители. В частност присъствието на заседанието на чуждестранните дипломатически служители оценяваме като упражняване на натиск върху съда.

Смятаме, че най-активните страни, които под «благовиден» предлог на «защита на демокрация и гражданското общество» искат да повлияят на вътрешнополитическата ситуация в Русия, би следвало най-напред да осигурят спазването на демократическите права и свободи в собствените си държави, и чак след това да се занимават с «навалнинг».

В позицията не се споменават конкретно изказваният на премиера Бойко Борисов, който в понеделник заяви, че срещу Навални се използва “прекомерна сила".

Припомняме, че опозиционерът бе осъден на три години и половина затвор, след като стара условна присъда бе променена в ефективна. Навални бе осъден след опита за отравянето, за което той обвинява руския президент Владимир Путин.

Той се завърна в Русия след лечение в Германия и бе арестуван. На заседанията по делото срещу него присъставаха чуждестранни дипломати, сред които и представител на България. Именно този ход руската държава счита за опит за натиск върху съда, става ясно от позицията на посолството.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ние си я осигурихме такава,че 300000 ваши предпочитат да живеят тук в нашата демокрация. Не е само имотите щом има и руски училища. Като гледам на Запад има повече руснаци от колкото западняци в Русия!!!
0
 
 
Казано накратко, акъл от държави с по-ниска минимална работна заплата от нашата не желаем.
0
 
 
Не знам какво спазваме и какво и какво не, но факт е, че над 120 000 рускоговорящи живеят в България и въобще не смятат да се връщат обратно в Азия!Сигурно защото тук не се спазват никакви права и свободи.Пък и Русия вобще не се бърка в работите на България!
на 05.02.2021 г.
0
 
 
Ще повярвам когато Борисов си признае за турски-руски-балкански поток и си поиска 3-те милиарда от РУСИЯ за този газопровод.
Aнонимен
на 05.02.2021 г.
0
 
 
Защо суверенната руска федерация не направи разследване кой се опита да отрови Навални? Ушанките ръсят акъл за демокрация, а дори не знаят значението на думата. Ръбести руски тикви, източна Европа помни как “правихте” демокрация!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: