Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Риши Сунак готви ограничения, които може засегнат и доста българи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:31 / 25.11.2022Коментари (0)197
©
Британският премиер Риши Сунак обмисля ограничения за чуждестранни студенти, които пристигат в страната със свои близки и учат за "нискокачествени" образователни степени, предадоха Пи Ей Мидия и ДПА. 

Нетната имиграция във Великобритания достигна рекордните половин милион души и от "Даунинг стрийт" имат планове за намаляване на общия им брой, включително ограничения за близки, с които международните студенти пристигат, както и по-труден прием в по-престижните университети.

Данните показват, че 504 000 души повече са се преместили във Великобритания, отколкото са я напуснали в периода юни 2021 г. - юни 2022 година. В сравнение с това нетната имиграция за предходните 12 месеца е била 173 000, съобщава БТА.

Информацията беше публикувана от Националната статистическа служба, според която ръстът е предизвикан от специфични фактори, сред които схемите за издаване на визи на граждани на Украйна и Хонконг, както и студентите, пристигащи от страни извън ЕС.

Лицата със студентски визи са най-голям дял от дългосрочно пребиваващите във Великобритания имигранти от страни извън ЕС - 277 000 или 39 процента, сочат данните от статистиката.

Говорителят на британския премиер потвърди желанието му да намали нивото на имиграция и обвини "безпрецедентните и невиждани обстоятелства" за рекордното увеличение. "Обмисляме всички възможни варианти имигрантската система да сработи и това включва проблема с близките на студентите и нискокачествените образователни степени", каза още той.

Подобни действия могат да предизвикат съпротива в правителството. Министърът на финансите Джереми Хънт увери миналата седмица, че имиграцията е необходима, за да се увеличи икономическият растеж. "Има нужда от дългосрочен план, ако искаме да намалим имиграцията, без от това да пострада икономиката", смята Хънт.

"Съзнаваме, че имиграцията ще ни е необходима за годините напред - тя ще е много важна за нашата икономика", добави той.

В министерството на образованието също би се създало безпокойство за финансирането на университетите, ако броят на чуждестранните студенти, които плащат високи такси, бъде намален.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: