Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Пламен Павлов: Лековерно смятахме, че войната в Украйна няма да продължи дълго
Автор: Йоланда Пелова 08:29 / 24.02.2023Коментари (0)466
©
В момента на руската агресия в Украйна никой не очакваше, че това ще продължи дълго. Дори никой не допускаше, че изобщо ще се стигне до такъв акт на агресия, при положение, че самите руски власти, президентът Путин и външният министър Лавров, убеждаваха целият свят, че няма такова нещо, че това са обикновени учения. Това каза в сутрешния блок на "Фокус“ историкът проф. Пламен Павлов.

"Дори руските поклоници в България също злорадстваха. За съжаление агресията се случи и днес, цяла година след началото на този кървав конфликт, виждаме че лековерно сме смятали, че той няма да продължи дълго. Напротив, оценките са, че той може да продължи години наред и недай си Боже, това да се случи.“

Когато се връщаме назад във времето, от дистанцията на тази изминала година, виждаме че тази агресия е готвена планомерно може би в продължение на години и десетилетия, смята проф. Павлов. "Руската пропаганда набираше мощ, дори тя има особено тежки последици в България. За щастие вашата медия е една от тези, които не се подават на подобни манипулации и не разпространяват хибридната руска война. Но за съжаление много други български медии и други държавни институции, го правят“.

Аз бих припомнил някои от симптомите на тази агресия, допълни Павлов. "От една страна това са претенциите за руски мир, за руския свят и затова, че няма Украйна, това е част от руския народ. Това продължава да се говори като такива личности като патриарх Кирил и други. Окупацията на Крим и действията в двете републики бяха започнати в руските служби, а не от някой друг“.

Промениха се представите ни Украйна, не само моите, а и на целия свят, защото не е тайна, че много отговорни фактори по света очакваха Украйна да бъде смазана в рамките на дни или месеци, заяви Павлов. "Неслучайно западни съюзници предлагаха убежище на президента Зеленски. За негова чест и хората около него, те проявиха изключителна твърдост и смелост, останаха в Киев и поеха нещата в свои ръце. Украйна се окопити и успя да нанесе няколко съществени разгрома.“

Още по темата: общо новини по темата: 3419
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/570 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: