Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Принц Хари ще свидетелства в пореден съдебен процес срещу британски таблоид
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:10 / 06.04.2023Коментари (0)223
©
Принц Хари се очаква да се яви като свидетел през юни в лондонски съд по дело срещу британски таблоид за незаконен достъп до мобилния му телефон, предаде Асошиейтед прес.

Съдебният процес е срещу издателя на в. "Мирър", а страна по него са херцогът на Съсекс и още трима души. Първото заседание е насрочено за 9 май, като се очаква продължителността му да е между шест и седем седмици. Това означава, че процесът ще започне три дни след коронацията на крал Чарлз Трети. 

Предварителният график на свидетелите предвижда принц Хари да се яви в залата в началото или средата на юни. Не е ясно дали той и съпругата му Меган, херцогинята на Съсекс, ще присъстват на коронацията.

Това ще бъде второто явяване на принц Хари пред Върховния съд в Лондон за три месеца, след като вторият син на крал Чарлз Трети изненадващо се появи миналата седмица на подобно дело.

Тогава той присъства на част от тридневните изслушвания, за да разбере дали делото за хакване на мобилни телефони, което заведе заедно с Елтън Джон, актрисите Елизабет Хърли, Сейди Фрост и други, ще продължи след съдебно оспорване от страна на издателя на вестник "Дейли мейл".

Присъствието му в залата по време на правните спорове показва значението на делото за Хари в по-широката му битка срещу британските медии. Той води няколко дела срещу таблоиди.

Британски издатели платиха стотици милиони долари за уреждане на искове отпреди повече от десетилетие, според които журналисти и наети от тях частни детективи незаконно са получили достъп до гласовите пощи на известни личности, политици и други обществени фигури.

В делото срещу "Мирър груп нюзпейпърс" се твърди, че гласовите съобщения на Хари са били прихванати незаконно. Издателят обаче оспорва тези твърдения и настоява, че са предявени прекалено късно, посочват от БТА.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: