Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Посланик Марин Райков и Елизабет II обсъдиха трагедията с 39-те жертви
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:15 / 25.10.2019Коментари (0)585
© МВнР
Посланикът на Република България във Великобритания Марин Райков връчи акредитивните си писма на кралица Елизабет II в Бъкингамския дворец на 24 октомври 2019 г., съобщи МВнР.

Камионът с 39 трупа в Есекс е с варненска регистрация, но не е бил у нас от 2 г.

Посланик Райков е провел самостоятелен разговор с кралица Елизабет II. В допълнение към въпроса за отличните двустранни отношения и други протоколни теми по желание на кралицата българският посланик и Елизабет II обмениха виждания относно трагедията с 39-те китайки граждани, намерени мъртви в камион и с българска регистрация, собственост на ирландски гражданин, в Есекс.

Посланик Райков подчерта липсата на каквато и да било връзка на български граждани към този случай, а също така изрази своята благодарност за перфектното сътрудничество между британската полиция и българското МВР още в първите часове след разкриването й, се казва в съобщението на МВнР.

Китайското посолство в Лондон заяви, че британската полиция все още не може да потвърди, че 39 човека, намерени мъртви в камион в Англия, са китайски граждани, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Комюникето с вчерашна дата е публикувано на сайта на посолството.

Генералният консул на Китай Тун СюеЦзюан, който ръководи китайския екип, заминал за мястото, където бе намерен камионът, призова полицията възможно най-бързо да открие истината, предаде Асошиейтед прес.

Британската полиция съобщи вчера, че жертвите са китайски граждани, но добави, че процесът на установяване на самоличността им ще е дълъг и сложен. Тогава служители на китайското посолство се отправиха към мястото, на което беше намерен камионът с труповете, за да помогнат за разследването.

Междувременно британската полиция обискира жилища в Северна Ирландия във връзка с разследването. Националната агенция за борба с престъпността съобщи, че работи по идентифицирането на организирани престъпни групи, които може да са свързани с трагедията.

25-годишният шофьор на камиона, родом от Северна Ирландия, беше арестуван още същия ден. Според британски медии това е Мо Робинсън, от северноирландския град Портадаун. Властите засега официално не са съобщили името на шофьора. Засега не са му повдигнати обвинения. Той остава в ареста за още 24 часа, през които ще бъде разпитван.

Както стана известно, ремаркето на камиона е пристигнало от белгийския град Зеебрюге, като е влязло във Великобритания през пристанището Пърфлийт на Темза. Влекачът на камиона е пристигнал от Северна Ирландия и е напуснал града заедно с ремаркето около 1:05 ч. сутринта в сряда. Белгийската федерална прокуратура потвърди, че контейнерът на камиона е преминал през Зеебрюге във вторник, 22 октомври.

Още по темата: общо новини по темата: 9
15.09.2020 »
26.11.2019 »
09.11.2019 »
07.11.2019 »
04.11.2019 »
31.10.2019 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: