Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Поредната френска компания се оттегля от Русия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:58 / 02.09.2022Коментари (0)337
©
Френската група за промишлени газове "Ер Ликид" (Air Liquide) обяви днес, че иска да се оттегли от Русия, където за нея работят приблизително 720 души, и да продаде дейността си в страната на местните мениджъри, предаде Франс прес.

"Ер Ликид" потвърждава желанието си да се оттегли от Русия. В рамките на отговорен и организиран подход групата подписа писмо за намерение с местния ръководен екип, целящо да му прехвърли дейността под формата на Ем Би Оу - MBO (Management Buy Out - покупка на дял от компанията от собственото ръководство –бел. ред.)", се посочва в комюникето.

Дейностите на "Ер Ликид" в Русия допринасят за по-малко от 1 на сто от оборота на компанията, който през 2021 г. е достигнал 23 милиарда евро. Те вече няма да бъдат отчитани във финансовите резултати на групата от 1 септември.

Приключването на операцията подлежи на одобрение от руските власти, а сумата за продажбата не бе обявена.

"Ер Ликид" вече загуби през първото полугодие извънредна провизия, свързана с дейностите й в страната на стойност 404 милиона евро.

"Проектът за предаване на дейността на местните мениджъри има за цел да се осъществи организирано и отговорно прехвърляне на дейностите на Групата в Русия, гарантирайки най-вече, че доставките на кислород за болниците ще продължат", уточни "Ер Ликид".

Съобщението за оттеглянето от Русия идва шест месеца след избухването на войната в Украйна, което накара много френски компании да напуснат страната. Такъв е случаят със "Сосиете женерал" (Societe Generale), която се раздели през май с руския си филиал "Росбанк", както и на "Рено" (Renault), продал дяловете си в "Автоваз", производителя на автомобилите "Лада", запазвайки си опцията за обратно изкупуване в рамките на шест години.

Други компании като групата за луксозни стоки "Ермес" (Hermes) и производителят на спортни стоки "Декатлон" (Decathlon) също прекратиха дейността си в страната.

За сметка на това "Льороа Мерлен" (Leroy Merlin)  и "Ошан" (Auchan), които подобно на "Декатлон" са част от галактиката "Мюлие" (Mulliez), за момента продължават дейността си в страната, както и групата за хранителни стоки "Данон" (Danone) и фармацевтичния гигант "Санофи" (Sanofi).

Групата за петрол и газ "ТоталЕнержи" (TotalEnergies) също не е напуснала страната, смятайки, че това би допринесло за забогатяването на руските инвеститори, но миналия петък (26 август) обяви, че продава дяловете си руската компания "Тернефтегаз", която бе обвинена, че произвежда гориво, използвано от руските бойни самолети, ангажирани във войната в Украйна.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: