Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Полицията в Париж използва сълзотворен газ срещу бунтуващи се кюрди
Автор: Иван Христов 17:17 / 24.12.2022Коментари (0)217
©
Парижката полиция използва сълзотворен газ, за ​​да възстанови реда на кюрдския митинг, организиран в събота в памет на тримата убити предния ден сънародници, съобщава BFM.

Редът беше нарушен, когато шофьорът на една от колите се опита да мине по маршрута на демонстрацията край новата сграда на Трудовата борса, недалеч от Площада на Републиката. Той подал сигнал на участниците, но група агресивни младежи веднага нападнали този автомобил и паркирани наблизо коли.

След това демонстрантите започнаха да хвърлят камъни по полицията, празни бутилки и да взривяват бомбички. В отговор служителите на реда използваха няколко пъти сълзотворен газ.

В момента основната колона под червените кюрдски знамена се движи към площад Бастилията. Собствениците на магазини и кафенета, разположени по маршрута на демонстрацията, затварят заведенията си.

До началото на демонстрацията, организирана от Демократичния съвет на кюрдите на Франция, се събраха около 2 хиляди души. Достъпът до площад "Република" е блокиран от полицията.

В петък бивш служител на френските железници, член на клуба по стрелба, откри безразборна стрелба близо до кюрдския културен център. Трима са убити и още толкова са ранени. Нападателят е задържан на местопрестъплението и е със средна телесна повреда. По предварителни данни той е бил обезвреден преди пристигането на полицията от служители на бръснарницата, където се опитал да се укрие.

Преди това нападателят многократно е имал проблеми с правосъдието. През 2016 г. той намушка с нож обирджия, нападнал апартамента му. През 2021 г. той беше задържан за нападение със сабя на мигранти в палатков лагер в един от кварталите на Париж. Той прекара една година в следствения арест и на 12 декември тази година беше освободен в очакване на делото. В същото време той е взет под полицейски контрол с едновременна забрана за носене на оръжие.

В петък вечерта близо до мястото на инцидента се проведе спонтанен митинг на кюрдската общност, който прерасна в сблъсъци с полицията. По последни данни при сблъсъците са ранени около дузина служители на реда.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Газови доставки
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: