Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Осуетен е държавен преврат в Германия – замесени са благородници и политици
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:26 / 07.12.2022Коментари (0)308
© Reuters
Специални полицейски сили нахлуха рано тази сутрин в няколко жилища и арестуваха десетки души. Започнати са и масови претърсвания, съобщават германските сайтове, цитирани от bTV.

3000 специални части са претърсили повече от 130 обекта в няколко федерални провинции рано тази сутрин.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинения на около 50 мъже и жени, че са създали терористична организация с цел да свалят конституционния ред на Федерална република Германия и да създадат държава по модела на Германския райх от 1871 г.

Според изявление на Федералната прокуратура членовете на групата са имали вече свой разработе модел на управление. Те са били наясно, че тази цел "може да бъде постигната само чрез използване на военни средства и насилие срещу представители на държавата".

Планувано е използване на оръжия и са допускани убийства, посочва "Ди Велт".

Твърди се, че, наред с други неща, те са планирали да щурмуват сградата на Райхстага, да предизвикат условия, подобни на гражданска война, като атакуват електроснабдяването, да свалят федералното правителство, за да завземат властта. За момента на "превземането" вече са избрани хора за важни министерски постове. Водещите следователи определят днешната операция срещу групата като безпрецедентна: "По своя обхват тя надхвърля всички измерения."

Според разследванията бивш член на Бундестага (от 2017 до 2021 г.) от дясната политическа партия "Алтернатива за Германия" - Биргит Винкеман, и бивши членове на въоръжените сили също са участвали активно в организацията. 

След като напуска Бундестага Биргит Винкеман се връща в Берлинксия окръжен съд като съдия.

Органите за сигурност са предприели действия и срещу член на старо благородническо семейство - принц Хайнрих XIII Ройс. Негови родственици управляли области в днешна Тюрингия до Ноемврийската революция от 1918 г. Наследниците на фамилията имат замъци на различни места, сред които в Долна Австрия, близо до Лайпциг и близо до Заалфелд в Тюрингия.

Принц Хайнрих XIII притежава малката ловна хижа и според разследванията членовете на престъпната организация мястото за срещи и планирания.

"Разделението на властите е илюзия, a Германия е трибутарна васална държава“, казва той в свои изказвания.

Един от фокусите на плануваните нападения е провинция Баден-Вюртемберг. Само там са претърсени около 30 обекта. Властите предприеха действия и срещу хора, за които се твърди, че публично са злепоставяли и заплашвали лекари в хода на пандемията от COVID-19. Тези здравни специалисти извършвали ваксинации и публично се изразявали в полза на ваксините.

В един от случаите заподозрените разлепили снимки на педиатър върху различни обекти - като стени, автомобили и пощенски кутии, и към лицето на лекаря написали "следваща спринцовка", което обаче може да бъде разбрано и като "следващ изстрел". Подобни заплахи получавали и други лекари и политици.

Eлементът, който обединява, членовете на опасната организация, е убеждението, че Германия не е суверенна държава и се контролира от чужди сили. Привлечените от идеята са около 21 000 души.

Формацията е под наблюдение от 2016 г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: