Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Опасно преследвани или не: Какво се е случило с Хари и Меган в действителност?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:11 / 18.05.2023Коментари (0)331
© BBC
New York Times публикува материал, в който обширно разглежда случката от преди няколко дни, когато говорител близък до принц Хария заяви, че херцогът и херцогинята на Съсекс са били въвлечени в опасно преследване с папараци, което едва не е довело до катастрофа.

"Фокус" публикува материала без редакторска намеса:

Историята за опасното преслдване на херцога и херцогинята на Съсекс през Манхатан във вторник вечерта обиколи всички световни медии. Част от тях дори ъпдейтваха своята информация на всеки кръгъл час. Говорителят на принц Хари заяви, че е можело да се стигне до фатален край.

С напредването на часовете информацията, която започна да излиза, направи цялостната картина дори още по-сложна. Подробности за случилото се дойдоха от полицията, както и от таксиметровия шофьор, който е возил Хари, Меган и майка му същата вечер.

Колкото повече информация започна да излиза, толкова повече започнаха да прозират проблемите на семейството: тяхната слава, желанието на медиите да се докопат до всичко, свързано с техния личен живот, отношенията им с кралското семейство, тяхното нежелание да стават обект на папараците.

Инцидентът

Всичко започва във вторник вечерта, когато Хари, Меган и нейната майка са на церемонията Women of Vision awards, която се е провеждала балната зала "Зигфелд" в Манхатан. На нея Меган бе сред отличените.

Около 22:00 часа семейството си тръгва от церемонията, за да се върнат в хотела, където е било отседнало. Тази информация е подадена от служител на правоприлагащите органи, който работи по случая.

Кралската двойка очакват, че ще бъдат преследвани от папараци и затова си тръгват от събитието с частна охрана и полицейски ескорт, твърдят властите.

Автомобилът обикаля почти час в опит да се измъкне от всички папараци, но не успява. Накрая те биват откарани до едно от полицейските управления в града, където звездната двойка прекарва известно време.

Около 11 часа един от охранителите спира такси пред участъка. В него се качват Хари, Меган и майка й. Те обаче застават зад камион за боклук. Шофьорът Сукхчарн Сингх казва, че точно в този момент папараците се появяват от никъде и започват да снимат.

Той споделя още, че Хари и Меган са били изключително изнервени от цялата ситуация.

Камионът се мести пет минути по-късно, след което таксито тръгва. Те обаче биват преследвани от два автомобила. Гардът, който пътува с тях, осъзнавайки, че биват преследвани, инструктира шофьора да ги върне обратно в полицейския участък.

В 23:30 кралското семейство е обратно на в тъмния джип, в който са се возили преди това. Остават в полицейския участък, докато полицията се опитва да направи кордон, с който да ги изведе в участъка, без да има папараци, които да ги преследват.

Таскиметровият шофьор заявява, че не е почувствал опасност и споделя, че такива ситуации са типични за Ню Йорк.

Говорител на полицията потвърждава данните, че автомобилът на Хари е бил ескортиран, но не споменава нищо за преследване.

"Наистина имаше много фотографи, които искаха да ги заснемат, но нямаше ситуации, при които автомобилът им да е бил под опасност от катастрофа или друго пътно произшествие", каза един от говорителите на полицията в Манхатан.

Говорителят на принц Хари, от своя страна, все още не е коментирал изявленията на властите. Бъкингамският дворец също не пожелал да коментира случилото се.

Хари и медиите

Принц Хари отдавна води война с медиите. Той обвинява тях за смъртта на майка си, принцеса Даяна, и твърди, че натискът, който в момента оказват таблоидите върху неговата съпруга, застрашават живота й.

Той и Меган са дали на съд няколко от най-известните британски таблоиди. Хари твърди, че жълтите вестници са хакнали телефона му, опитвайки се да надникнат още повече в личния им живот.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: