Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обявиха стратегия за ваксинация срещу коронавируса
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:05 / 15.10.2020Коментари (6)890
©
Брюксел призова държавите членки да се подготвят за ваксинация срещу COVID-19 и разкри стратегията си за това тя да бъде разгърната възможно най-бързо в целия блок, информира БГНЕС.

Европейската комисия призова държавите да започнат работа, за да гарантират, че когато ваксината бъде одобрена от Европейската агенция по лекарствата, те ще могат да я съхраняват и транспортират по подходящ начин и ще разполагат с квалифицирана работна сила и медицинско оборудване, необходими за процедурата.

Страните трябва също да гарантират лесен достъп до ваксината за целевите групи и да отправят ясни съобщения относно ползите, рисковете и значението на ваксините за изграждане на доверие, казаха от комисията.

"Безопасната и ефективна ваксина е най-добрият ни опит да победим коронавируса и да се върнем към нормалния си живот," заяви в изявление ръководителят Урсула фон дер Лайен. "Трябва да гарантираме, че след като бъде открита ваксина, ние ще сме напълно готови да я използваме", каза тя, подчертавайки: "Ако искаме ваксинацията да бъде успешна, трябва да се подготвим сега."

Брюксел повтори, че всички държави-членки ще имат едновременен достъп до одобрената ваксина и че дозите ще бъдат разпределяни въз основа на числеността на населението. Дозите обаче първоначално ще бъдат ограничени, преди производството да може да бъде увеличено, така че комисията препоръча определени групи да бъдат приоритизирани. Те включват здравните работници, хора над 60-годишна възраст, хора с предпоставки, които ги правят уязвими, работниците в спешните служби, трудноподвижни лица и социално-икономически групи в неравностойно положение.

Маргаритис Схинас, еврокомисар по насърчаване на европейския начин на живот, каза пред журналисти, че "в здравеопазването сме по-силни заедно“. Според него стратегията ще гарантира, че "какофонията“ в началото на пандемията няма да бъде повторена. "Координация“ е името на играта“, каза той.

ЕС подписа споразумения за предварително закупуване на ваксини с големите фармацевтични компании Sanofi-GSK, AstraZeneca и Johnson and Johnson, за да осигури стотици милиони дози.

Еврокомисарят по здравеопазването и безопасност на храните Стела Кириадис подчерта обаче, че "ваксината няма да бъде сребърен куршум" срещу болестта. "Ваксините няма да спасят живота - ваксинациите ще го направят", каза тя. Но тъй като не се очаква ваксината да бъде готова и одобрена от властите в продължение на поне още няколко месеца, Кириадис призова "гражданите да продължат да следват съветите за обществено здраве, независимо колко измъчващи и досадни са те."

Обявяването на стратегията за ваксинация на ЕС идва в момент, в който Световната здравна организация в Европа заяви, че ситуацията в региона е "много тревожна“.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.10.2020 г.
0
 
 
кой знае каква ваксина ще ни дадати какви последствия ще има. с тези вакси ни могат да ни разболеят или да стане като ваксината на бил гейтс в африка против тетанус, в последствие 2 милиона жени не могат да имат деца...
0
 
 
ninasp Страхът убива по-успешно от всеки вирус!!!! И мога да ви уверя, че опитите да ни ваксинират с ЖИВОТИНСКИ ВИРУС, за който човешкият организъм е невъзприемчив, може да нанесе много по-големи щети, като жестоки алергични реакции и отключване на автоимунни заболявания, отколкото и най-опасния грип! Конституция на РБ ОСНОВНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ Чл. 29. (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие. Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими!!!
Aнонимен
на 15.10.2020 г.
-1
 
 
Първи ще унищожат възрастните хора и медицинскуя персонал. Нищо не споменават за децата, но те са най-беззащитни и ще бъдат натиснати в училищата с нови истерични вопли за заразени учители и паралелки... ПОМИСЛЕТЕ, ПРЕДИ ДА ПРАВИТЕ КАКВОТО И ДА БИЛО! Какво добро направиха Европа и правителството ни за народа ни в последните 30 г.? Разорение, олихархия, разпродаване на държавата, деградация ...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: