Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обявиха извънредно положение в Германия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:49 / 18.07.2021Коментари (0)431
©
Жертвите на опустошителните наводнения в Германия непрекъснато се увеличават и вече са над 150, съобщи полицията. Само в германската провинция Райнланд-Пфалц има 110 загинали, потвърдените жертви в провинция Северен Рейн-Вестфалия са 45. В района Арвайлер има 670 ранени. В много от околните райони електричеството и телефонните линии още не работят. В Горна Бавария, в района Берхтесгаденер ланд беше обявено бедствено положение, предава БТА.

Федералният канцлер Ангела Меркел планира да посети селището Шулд в община Айфел, което е особено тежко пострадало от бурята, за да си създаде представа за общата ситуация.

След това е планирано изявление за пресата в Аденау, заедно с министър-председателката на провинцията Малу Драйер и други регионални министри. Федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер планира да посети Северен Рейн-Вестфалия и Райналнд-Пфалц утре.

  

Районът Бертехсгаденер ланд в германската провинция Бавария беше обявен за зона на бедствие заради наводнения, предаде ДПА.

Активизиралили са са много земни свличания, а екипите на пожарникарите са претоварени, каза говорител на Центъра за управление на кризисни ситуации "Траунщайн".

Градовете Берхтесгаден и Бишофсвизен в Югоизточна Бавария са особено силно пострадали.

Живеещите в някои къщи вече са евакуирани. Населението беше призовано да стои далеч от мазетата и долните етажи и да не излиза по улиците.

По оценки на експерти нивото на реките Берхтесгаденер Ахе, Траун и Тиролер Ахен може рязко да се повиши. Водата в района на Берхтесгаденер Ахе вече се е повишила с 1,5 метра. 

Поройни дъждове от по 100 литра на квадратен метър предизвикаха наводнения и в източната германска провинция Саксония, предаде ДПА. Високите води засегнаха популярен хълмист туристически район, известен като Саксонска Швейцария, по поречието на река Елба край Дрезден.

Местните власти в Саксонска Швейцария-Остерцгебирге обявиха, че до някои селища вече няма достъп: Нойщад, Зебниц, Бад Шандау, Райнхардсдорф-Шьона и Гориш.

Властите призоваха хората да избягват избени помещения, подземни гаражи и подлези.

Наводнени са пътища и пешеходни зони. Затворена е железопътната линия, свързваща Бад Шандау с чешкия град Дечин, обяви компанията "Дойче бан".

Промяната засяга движението на влаковете по маршрута Хамбург-Берлин-Дрезден-Прага. Очаква се влакове по тази линия да не се движат поне до следобедните часове на днешния ден.

Заради наводнените пътища влаковете не могат да бъдат заменени с автобуси, за да обслужват засегнатите райони. Аварийните служби предупредиха, че се очакват големи наводнения, той като нивото на реките е силно повишено.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: