Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Новая газета": По тялото на Навални има синини, а на лекарите не е позволено да извършат аутопсия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:21 / 18.02.2024Коментари (1)1177
©
Тялото на Алексей Навални се охранява от полицията, по него има синини, вероятно получени при конвулсии и реанимация, а на лекарите не е позволено да извършат аутопсия. Това е заявил източник на независимия руски вестник "Новая газета".

Според източници от независимите руски медии се предполага, че тялото на Алексей Навални се намира в моргата на болницата в Салехард, провинция Ямало-Ненетия, където се намира и лагерът, в който е починал руският дисидент. Според тях към събота все още не е била извършена аутопсия, въпреки че властите продължават да позволят на семейството да види или вземе тялото на Навални.

Първоначално тялото на Навални е било пренесено в град Лабитнанги, на 36 км от наказателната колония, в която е починал, в село Харп в Ямало-Ненецкия автономен окръг в Северна Русия.

Източници "Новая газета" твърдят, че в петък тялото му е било прехвърлено в Регионалната болница в Салехард.

"Обикновено телата на хора, които умират в затвора, се носят директно в Службата за съдебна медицина на улица "Глазкова", но в този случай по някаква причина тялото на Навални е отнесено в клиничната болница", е заявил фелдшер от службата за бърза помощ в Салехард.

"Взеха го в моргата, внесоха го вътре и след това поставиха двама полицаи пред вратата. Можеше и да сложат табела с надпис "тук се случва нещо мистериозно!". Разбира се, всички искаха да разберат какво се е случило, за какво е цялата тази тайнственост и дали не се опитват да скрият нещо сериозно", е заявил той.

По-късно е станало ясно, че тялото, докарано в моргата, е на Алексей Навални и че смъртта му "не е от криминално естество" - термин, който се използва, за да се изключи убийство с огнестрелно оръжие, според източника, който също така е посочил, че на лекарите е било забранено да извършат аутопсия. "На този етап мненията се разделят", е заявил още фелдшерът.

"Някои казват, че от Москва е дошла заповед да се изчака пристигането на специалисти от столицата, а други твърдят, че самите лекари в болницата са отказали да направят аутопсия. Случаят е политически и не е ясно как ще се развие. А ако извършиш аутопсия и получиш директна заповед да промениш резултата, не можеш да се измъкнеш от нея. А и можеш да бъдеш изкаран виновен... Но ако не е имало аутопсия, те няма кого да питат".

Медикът е заявил също така, че са му казали, че по тялото на Навални има следи от синини, и въпреки че синините не изглеждат да са от побой, Навални трябва да е бил все още жив, за да се появят синините, добавя той.

"Като опитен фелдшер мога да кажа, че нараняванията, описани от тези, които са ги видели, изглежда са от конвулсии. ... Ако човек има конвулсии и другите се опитват да го държат на земята, но конвулсиите са много силни, тогава се появяват синини. Те също така заявиха, че той е имал синина на гърдите - такава, каквато се получава при непряк сърдечен масаж", е разказал още той.

"Така че са се опитали да го реанимират и той вероятно е починал от спиране на сърцето. Но никой не споменава нищо за причините, поради които е получил сърдечен арест", е допълнил парамедикът.

Още по темата: общо новини по темата: 58
28.04.2024 »
27.04.2024 »
04.03.2024 »
01.03.2024 »
01.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Изключително криминално минало. Т.нар. опозиционер, подкрепян и финансиран с чужди пари. Тези хора изпълняват своята работа - предпазители са в една голяма електрическа верига. Дошло му е времето! Руснаците нямат никакъв интерес от това да го ликвидират: още един "мъченик" и борец за права и свободи не им трябва. Котката, както винаги, е заровена другаде. Но т.нар. "свободни медии" не престават да пишат небивалици. А какво стана със Скрипал?! Къде го покриха и с какво го заровиха? Това са игрите на големите. Сещам се за Г.Марков, който уж бил убит от нашите или руснаците. Двойните агенти така приключват жизнения си път. И те го знаят. А след тях тръгват журналистите и започват да героизират.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: