Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Николай Слатински: Ще пожертва ли Западът Украйна?
Автор: Рени Томович 07:54 / 03.02.2023Коментари (0)287
©
Ще пожертва ли Западът Украйна? Моето лично мнение за войната е следното: Част от западните елити постепенно преминават към качествено нова фаза на отношението си към войната. Те започва да очертават сценарии за в една или друга степен неизгодно за Украйна развитие на войната. Това написа в личния си блог експертът по национална и международна сигурност Николай Слатински.

Ето пълния текст на публикацията му:

Ще пожертва ли Западът Украйна?

Моето лично мнение за войната е следното:

Част от западните елити постепенно преминават към качествено нова фаза на отношението си към войната.

Те започват да очертават сценарии за в една или друга степен неизгодно за Украйна развитие на войната (все по-често даже за твърде неизгодно за Украйна развитие).

Общественото мнение на Запад, което и без това е уморено и дезориентирано от всичко, което съпътства тази война, е обработвано практически ежедневно, че войната трябва да приключи (час) по-скоро и Украйна трябва да направи компромиси, които засега за нея са напълно неприемливи.

Разбира се, че могат да са очертаят редица сценарии в тази посока. Аз също мога да очертая четири такива сценарии.

И въпреки всичко, водеща в подобни сценарии не е обективната неизбежност Русия да излезе на безспорен териториален плюс от войната, с което Путин да се обяви за победител.

Друго е водещо и то звучи и изглежда твърде грозно и дори подло - спрямо Украйна.

Иначе е ясно, че във всяка война може да победи или едната, или другата страна, така че е възможно дори тази мракобесна русия на злодея Путин да победи.

Не е особено голяма философия да хвърлиш поглед на картата, да видиш съотношението между териториите и населенията на Русия и Украйна, да припомниш, че Русия има Оръжия за масово поразяване – и стратегически, и оперативни, и тактически, и каквито още можем да си представим,да донесеш от 200 кладенеца вода за да докажеш, че всъщност Крим е бил и ще бъде руски, защото е толкова важен за Русия (със същите аргументи още няколок държави могат да искат Крим да е техен).

И все пак, и все пак, и все пак, и все пак...

Моето лично мнение е, че все по-голяма част от западните елити иска да се сложи по-скоро край на войната. Затова и се привеждат тези лоши за Украйна сценарии.

Все по-голямата част от западните елити знае, че да се сложи край на войната по-скоро, някой трябва да бъде пожертван. А тази по-голяма част от западните елити си дружеше с Путин, една част от тази по-голяма част беше на хранилката на Путин – корумпирана и развратена от руските нефтени и газови финанси. И затова тя не иска, а и не може да пожертва Путин. Но може и все повече иска да пожертва Украйна.

Вече къкри гърнето с отровната отвара, която ще бъде дадена на украинците да я изпият – до дъно.

Сърцето ми се къса, че това е така, но трябва да го кажа на глас – по-голямата част от западните елити е вече психологически готова да пожертва Украйна!

Затова и води преговори с Путин зад нейния гръб. Нищо, че нарича тези преговори консултации. Остава Шолц, Макрон и компания да се съберат в Мюнхен, а после някой от тях да размаха листа с договорките, носещи мир на Европа и света.

Западът винаги е губил, когато начело в него са били Чембърлейнци.

Сега даже не става дума за отделни чембърлейнци, а за цяла политическа класа такива - те са по-голямата част от западните елити.

Тази по-голяма част от западните елити вече щеше да спре войната на рашистите срещу Украйна. Вече щеше да се е разбрала с Путин. Те си имат приказката с него отдавна...

Но засега се натъкват на две препятствия.

Първото препятствие е, че по-малката, но енергична и смела част от западните елити си дава сметка колко гибелно е да отстъпиш пред Путин. То е като да бъдеш изнасилен, но да правиш докато те изнасилват физиономия, подсказваща, че поне ти е приятно, щом така или иначе те изнасилват.

Второто препятствие е Украйна.

Украйна засега обърква сметките на по-голямата част от западните елити.

Проблемът обаче е в това, че силите на Украйна са недостатъчни. Тя няма да може да се справи с трохите военна помощ, които ѝ се отпускат. Тези трохи са необходими за да се съпротивлява Украйна все още. Но не са достатъчни, за да победи Украйна.

И знаете ли кое е най-тъжното и най-славното?

А то е, че в Украйна вече осъзнават, че е вероятно да бъдат пожертвани от Запада, но продължават да се сражават храбро и самопожертвувателно.

Защото знаят, че се сражават не само за себе си и своето Отечество. А и за Запада, който разтяга като дъвки всякакви сценарии как Украйна ще трябва да се примири и да направи чудовищни компромиси.

Само и само да се продължи така сладкият и взаимно изгоден бизнес с Путин - business as usual.

Западът не е това, което беше...

Все още може пак да бъде. Но ако продължава така, както досега, ще дойде неизбежно времето, когато и да иска да бъде такъв, какъвто иска да бъде, няма да може.

Още по темата: общо новини по темата: 3421
29.04.2024 »
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/571 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: