Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Невиждан военен парад в Москва събра очите на света
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:15 / 09.05.2015Коментари (29)377
Най-големият досега военен парад се проведе днес на Червения площад в Москва във връзка със 70-тата годишнина от Деня на победата във Втората световна война, както Русия приема 9 май. Кремъл показа новите си оръжия, включвателно дългоочаквания танк T-14 "Армата", 100 самолета летят над руската столица, 16 500 военни маршируват, някои във военните униформи на Съветската армия.

На Червения площад се представиха военни от Сърбия, Китай и Индия. Над 20 държавни лидери - от Азербайджан, Армения, Казахстан и други настоящи и бивши съветски републики присъстват на празненствата. 

ЕС бойкотира събитието заради кризата в Украйна и анексирането на Крим през миналата година. Там все пак отиде чешкият президент Милош Земан, въпреки че отначало се отказа, а междувременно сепаратистите в Донецк и Луганск също проведоха парад със своето въоръжение.

На предниците редици в Москва бяха и много ветерани, оцелели в кървавия конфликт, дошли от всички краища на Русия, които бяха поздравени от президента Владимир Путин за тяхната храброст.

Мащабното събитие започна с минута мълчание в памет на милионите жертви на войната и с тържествено внасяне на знамето на Русия и на Победния флаг на 150-а Идрицка дивизия, която първа влиза в Берлин през 1945-на година. Това се случи под съпровода на военни химн "Свещена война" в изпълнение на оркестъра на Московския гарнизон.

Руският лидер изнесе силна реч пред множеството на Червения площад, призовавайки за повече солидарност и обединение в системата на международната сигурност. 

В началото Путин припомни ролята на САЩ, Франция и Великобритания в победата над нацизма и Третия Райх, но след това изтъкна, че в последните 10 години има все по-често пренебрегване на международните принципи и възход на "един военен блок", препратка към НАТО.


Още по темата: общо новини по темата: 1
09.05.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Велика е Русия, най-големият в света държавник - Путин! Парадът беше грандиозен и показа военната мощ на Русия, всички капиталистически страни трябва да сведат глави и да признаят, че 9 май трябва да се чества единствено като победа на Червената армия над фашистка Германия и освобождението на цяла Европа от нацистката чума! Ден на победата!
Aнонимен
на 10.05.2015 г.
+1
 
 
Милиони идиоти отбелязват "Деня на победата" без да се замислят, че без тази победа Европа нямаше да бъде такава, каквато е сега!Без тази победа негрите щяха да са в Африка, мюсюлманите в Арабия, гейовете в Медицинска академия, а наркопласьорите в затвора. За педофилите няма да споменавам! Без тази победа щяха да са живи и царските офицери, които комунистите убиха след 9 септември, щяха да са живи и регентите, и министрите, и генералите, и синовете на Райна Княгиня, които бяха убити също от комунистите! Без тази победа празнуващите идиоти щяха да са свободни граждани, а не роби на международния финасов капитал и длъжници на банките, собственост на една малка международна престъпна група!Без тази победа празнуващите идиоти днес щяха да ходят на почивка на три Български морета по три пъти в годината, вместо да грухат консерви в Гърция!Без тази победа празнуващите идиоти щяха да са господари в своята държава и уважавани туристи по целия свят, вместо прислуга, която бърше задниците на средно заможни гръцки и италиански пенсионери!Без тази победа празнуващите идиоти щяха да живеят човешки, вместо в разпадащи се и пълни с хлебарки соц панелки!Без тази победа щяха да са живи и хилядите жертви на циганския терор, който вилнее днес в България.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 10.05.2015 г.
+5
 
 
Парадът и по-точно неговите участници бяха великолепни,така сърцато маршируваха,не видях нито една изморена физиономия,всички бяха усмихнати!
на 09.05.2015 г.
+1
 
 
Русия е поробител на България,третирани сме като загубили воината ,платили сме репарации на Русия,Гърция и Югославия.
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 09.05.2015 г.
+9
 
 
Парадокс. Най-добрите тържества по случай Денят на Европа бяха в Русия.
+8
 
 
А в момента по ТВ7 предават на живо програмата за 9 май. Страхотно е...
Aнонимен
на 09.05.2015 г.
+14
 
 
американците ряпа да ядат.
-28
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: