Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Не е за вярване! В Брюксел арестуваха 79-годишната баба Стефка, която въртяла бардак с проститутки
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:15 / 09.05.2019Коментари (0)1030
©
Мистериозно се прибра у дома в Тутракан най-възрастната българска сводница, 79-годишната маман Стефка Йорданова. Тя бе изправена пред съда в Брюксел, след като стана ясно, че повече от десетилетие е въртяла един от най-оборотните бардаци в европейската столица.

Стефка бе екстрадирана в Белгия през лятото на 2017 г., за да бъде съдената като тартор на банда за трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Заедно с нея на подсъдимата скамейка застана и дъщеря й Светла Захариева. Делото се точи година и половина. Финалът му е в края на февруари. За това, че е въртяла бардак в центъра на европейската столица, нашата маман получава наказание от 4 г. престой зад решетките. Магистратите обаче се решават да не я пращат в пандиза заради напредналата й възраст. Решено е баба Стефка да бъде пусната да се прибере у дома, при положение че повече кракът й няма да стъпи в Белгия.

Така баба Стефка си стяга багажа и си купува билет за родния Тутракан. У дома тя се прибира преди месец, разкриват нейните комшии, които остават шокирани от мистериозната и внезапна поява на видната си съгражданка, пише България днес.

Баба Стефка е успяла да запази своя палат в покрайнините в Тутракан. Той е строен през 60-те години. Местните разкриват, че за триетажното имение отдавна се говори, че е готово за публичен дом. Имало дори и витрини, досущ като тези в улиците с червените фенери. Никой обаче от местните не е виждал проститутки вътре.

Баба Стефка е и едър земевладелец в региона, разкриват нейни познати. Няколко месеца преди акцията срещу нея и дъщеря й тя си купува 700 декара земя, които са превърнати в кайсиева градина. Шушука се, че инвестицията тогава е надхвърляла един милион лева.

Баба Стефка и дъщеря й, 49-годишната Светла, са арестувани в края на юли 2017 г. Двете са задържани по молба за правна помощ от Кралство Белгия и водено там наказателно производство срещу организирана престъпна група от български граждани за извършени от тях престъпления, свързани с трафик на хора с цел сексуална експлоатация и пране на пари. Изяснено е, че повече от 15 години 76-годишната тогава маман е пребивавала в Белгия и е стопанисвала публичен дом в Брюксел. Според данни от разследването Стефка е прибирала между 50 и 160 евро от всяка една проститутка на смяна.

Операцията по задържането е проведена от служители на сектор "Трафик на хора" в ГДБОП и колегите им от Русе, Разград, Силистра, Добрич. В мегаакцията са още включени служители от ОДМВР – Силистра, и РУ-Тутракан. Операцията се провежда под надзора на специализираната прокуратура. Претърсени са пет адреса на територията на Силистренска област. Оттам са иззети документи: нотариални актове, вносни бележки, извлечения от банкови сметки и преводи, над 164 000 евро в брой и близо 600 лева, мобилни телефони, лаптоп, канабис и др.

Стефка и дъщеря й пожелаха доброволно да бъдат екстрадирани, за да застанат пред съда на Кралство Белгия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: