Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На какво ни научи пандемията от COVID-19?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:36 / 02.05.2023Коментари (0)396
©
Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ЕЦПКЦ) е извадил редица заключения от продължителната епидемия от коронавируса, предаде ДПА.

Базираният в Стокхолм здравен орган е идентифицирал четири области, в които биха могли да бъдат извлечени поуки от пандемията, за да могат страните по-добре да се подготвят за бъдещи пандемии или други извънредни ситуации.

Сред поуките са ползите от инвестициите в работната сила в областта на здравеопазването, необходимостта от по-добра подготовка за следващите здравни кризи, нуждата от комуникация относно риска и ангажиране на общността, както и от събиране и анализ на данни, става ясно от публикувания днес доклад на ЕЦПКЦ. Органът подчертава, че всички тези области са тясно свързани. На фона на преминаването на пандемията във фаза на намалена интензивност докладът има за цел да привлече внимание към последващи действия, които биха могли да допринесат за подобряване на подготовката за справяне с пандемии в Европа.

"Пандемията от COVID-19 ни даде ценни уроци и е важно да направим преглед и оценка на действията си, за да определим какво е проработило и какво не е", заяви директорката на ЕЦПКЦ Андреа Амон. "Трябва да бъдем по-добре подготвени за бъдещи кризи в областта на общественото здраве и това трябва да бъде направено чрез действия в различни области. Това включва инвестиране и заздравяване на работната сила в областта на общественото здраве, подобряване на проследяването на заразните болести, засилване на комуникацията относно риска и ангажираността на обществеността, както и насърчаване на сътрудничеството между организации, държави и региони", добави тя, цитирана от БТА. 

Коронавирусът достигна Европа в началото на 2020 г. и след това се разпространи изключително бързо. Множество страни първоначално реагираха с въвеждане на значителни ограничения на обществения живот и затвориха границите си.

Благодарение на рекордно бързото разработване на ваксини срещу коронавируса в крайна сметка през 2022 г. като цяло стана възможно ситуацията да бъде овладяна. Хора все още се заразяват, но Европа вече е далеч от високите нива на заразяване и смъртност от пика на кризата, посочва ДПА.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: