Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Марк Мили посети украинските войници в Германия
Автор: Иван Христов 10:12 / 17.01.2023Коментари (0)237
©
Висшият генерал на Пентагона посети в понеделник два обекта в Германия, използвани от американската армия за подобряване на бойните умения на техните украински колеги, предлагайки насърчение на тези на тренировъчното поле и насочвайки американските войници, инструктирайки ги да навлизат възможно най-дълбоко в новосъздадената обучителна програма преди украинците да се върнат във военните действия, пише The Washington Post.

"Това не е обикновена ротация“, поясни за учебната програма генерал Марк А. Мили, председател на Съвета на началник-щабовете на САЩ. "Това е един от онези моменти във времето, в които, ако искате да направите разлика, това е всичко".

Посещението на генерала бележи първото му пътуване до това съоръжение в баварската провинция след нахлуването на Русия в Украйна преди близо година, отбелязва изданието. Базата, покриваща приблизително 144 квадратни километра, е започнала да приема украински сили през 2014 г., когато Русия анексира Кримския полуостров, пише The Washington Post. Сега това е мястото на приложение на новоразширен режим за украинската армия, която изпрати батальон от повече от 600 войници да прекарат до шест седмици в обучение как да управляват танкове, артилерия и други въоръжения, за да увеличат максимално ефекта им преди очакваната контраофанзива срещу руските сили.

Докато са в Grafenwoehr, украинците са разквартирувани в лагера Херсон, наречен в очевидна почит към града, който украинските сили освободиха през ноември.

На трима американски журналисти беше разрешено да съпроводят Мили, докато той общуваше с украинските войски, при условие че не се правят снимки или видеоклипове и конкретните му разговори с тях не бяха разкрити. Съединените щати и техните съюзници продължават да увеличават военната си подкрепа за правителството в Киев, но официални лица остават дълбоко загрижени за това как помощта се възприема в Русия. Кремъл обвини САЩ и НАТО, че използват украинците за водене на прокси война с Москва.

По-късно в понеделник американската армия пусна една единствена снимка от пътуването, показваща Мили да наблюдава тренировка, докато е обграден от група американски военни служители, включително бриг. ген. Джоузеф Е. Хилбърт, командващ генерал на 7-мо командване на армията, базирано в инсталацията.

Мили посети и друг щаб на армията във Висбаден, западно от Франкфурт, където се проведе конференция за планиране с украински военни служители. Журналисти не бяха допуснати да наблюдават срещата, а подробности около нея не бяха разкрити.

Пътуванията на генерала в Германия се проведоха в момент, когато висши цивилни служители от администрацията на Байдън посетиха самия Киев. Уенди Шърман, заместник-държавен секретар; Колин Кал, заместник-министър на отбраната по политическите въпроси; и Джон Файнър, заместник-съветник по националната сигурност на Белия дом, се срещнаха с президента Володимир Зеленски и други високопоставени украински служители.

Украинските войници започнаха да пристигат в Grafenwoehr в края на миналата седмица и започнаха обучението си в неделя. Мили ги наблюдаваше на полигон за стрелба и се запознаваше с осигурените от САЩ бойни машини на пехотата Bradley, съвременни модели, които президентът Байдън одобри за предаване на Украйна в началото на този месец.

Говорителят на Мили, полковник Дейвид Бътлър, поясни, че обучението е продължение на това, което Съединените щати предоставят от 2014 г. насам. Това е част от международните усилия, каза Бътлър, да се помогне на украинските сили да отблъснат руските нашественици.

"Неотложността беше ясна“, подчерта той. "Тези войници тръгват да защитават страната си в битка“.

Мили, говорейки в неделя, докато летеше от Вашингтон за Европа, подчерта навременността на усилията, като същевременно призна, че все още не е ясно колко бързо украинската част, изпратена в Германия, ще бъде готова да използва новите оръжия в битка.

"Ще отнеме малко време“, каза Мили. "Пет, шест, седем, осем седмици, кой знае. Ще видим какво ще стане тук. Но от гледна точка на критичността на това, необходимостта е голяма“.

Очаква се Мили да прекара седмицата в Европа, като също така ще посети инсталация, използвана като междинна станция за прехвърляне на оръжия в Украйна, и ще се срещне с високопоставени съюзнически военни служители. В петък той ще се присъедини към министъра на отбраната Лойд Остин във военновъздушната база Рамщайн в Германия за последната среща на контактната група за Украйна, редовно събиране на международни служители в областта на отбраната, които са отворени да помогнат на Украйна военно и да проучат какви видове оборудване могат да предоставят.

Генералът заяви, че въпреки че Украйна подчертава желанието си за танкове и други бронирани превозни средства, нейната основна нужда е повече от противовъздушна отбрана.

"Получават удари на всеки няколко седмици с наистина значителни атаки и това са атаки срещу гражданската инфраструктура“, подчерта Мили. "Руснаците съзнателно, като въпрос на политика, атакуват цивилна и гражданска инфраструктура. Това само по себе си е военно престъпление“.

Още по темата: общо новини по темата: 3420
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/570 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: