Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Коя е Ким Джу Ае: Момичето, което може да наследи Ким Чен Ун 
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:25 / 06.01.2024Коментари (0)713
©
Южнокорейската разузнавателна агенция заяви, че малката дъщеря на севернокорейския лидер Ким Чен Ун за негова вероятна наследница, пише Sky News.

За първи път Националната разузнавателна служба съобщи, че разглежда Ким Джу Ае, за която се съобщава, че е на около 10 години, като вероятен наследник на баща си.

Като основание за оценката си тя се позовава на анализ на нейната публична дейност и на предоставените ѝ държавни протоколи.

Откакто преди малко повече от година тя бе представена пред външния свят, се спекулира усилено с бъдещата роля на Джу Ае.

Коя е Ким Джу Ае?

Севернокорейските държавни медии я наричат "най-обичаното" или " уважаваното" дете на Ким Чен Ун.

Тя публикува множество снимки и кадри, на които е придружавана от баща си по време на публични събития, което показва нарастващия ѝ политически авторитет.

Южнокорейските медии по-рано изказаха предположения, че тя е второто от трите деца на лидера, като първото дете Ким е момче. Анализаторите обаче поставиха под въпрос достоверността на тези съобщения.

Северна Корея, която е една от най-потайните държави в света, не е потвърдила дали Джу Ае има братя и сестри.

Смята се, че тя е детето, което американската баскетболна звезда Денис Родман нарече дъщеричка на Ким след пътуването си до столицата Пхенян през 2013 г. Изненадващо разкритие

Джу Ае се появява за първи път публично през ноември 2022 г., когато наблюдава изстрелването на тестова ракета с голям обсег заедно с баща си.

Това е огромна изненада за чуждестранните експерти, тъй като нито Ким Чен Ун, нито баща му Ким Чен Ир са споменавани в севернокорейските държавни медии, преди да навършат пълнолетие.

След нейната шеста публична поява миналата година анализатор от Северна Корея заяви пред Sky News, че се очертава "тема".

Жан Х. Лий, който създава първата редакция на информационната агенция Associated Press в Северна Корея, заявява, че събитията, на които тя присъства, обикновено са свързани с "оръжия и ракети".

Тя споделя, че най-впечатляващите снимки на Джу Ае са от времето, когато е присъствала на военен банкет по случай 75-годишнината от създаването на армията на страната през февруари миналата година.

"Когато погледнете тези снимки, тя е отпред и в центъра. Тя е там. Това е нещо като картина на баща, майка и дъщеря. И мисля, че това, което хората забелязаха, разбира се, на първо място беше: "О, Боже, той представя дъщеря си". Какво означава това?", разказва тя.

Колко вероятно е тя да наследи баща си?

Ким вероятно вярва, че дъщеря му има капацитета и решимостта да го наследи като лидер, според анализатор от частния институт "Седжонг" в Южна Корея.

Чонг Сонг-Чанг отбеляза, че затлъстяването на севернокорейския лидер изглежда толкова сериозно, че "няма да е изненадващо дори ако той припадне утре".

"Придружавайки баща си на важни събития, тя сякаш се учи на протокола и изгражда човешка мрежа на крехка възраст", заявява той.

Въпреки това разузнавателната служба на Южна Корея има недобри резултати, когато става въпрос за потвърждаване на събитията там.

Няма официален коментар и от севернокорейските държавни медии относно план за приемственост.

В миналото службата за национална сигурност и други южнокорейски правителствени служби са предупреждавали, че е твърде рано да се гледа на Джу Ае като на наследник на баща си, предвид сравнително младата възраст на Ким - на 8 януари той навършва 40 години.

Също така се позовават на доминираната от мъже структура на властта в Северна Корея. От основаването си през 1948 г. Северна Корея е управлявана от последователно сменящи се мъже от фамилията Ким.

Анализатори смятат, че изявите на Джу Ае са "култивиране на семейство Ким, като монархия и династия".

Още по темата: общо новини по темата: 8
20.04.2024 »
24.08.2023 »
06.08.2023 »
27.07.2023 »
24.07.2023 »
03.01.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: