Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Кошмар за възрастните хора в Италия": Хванаха трима български бездомници да обират и точат карти на пенсионери
Автор: Иван Христов 23:07 / 11.01.2024Коментари (0)399
©
Карабинерите от Тененца ди Фалкомата Маритима, в края на щателна разследваща дейност, са предали на съда в Анкона двe български гражданки, съответно на около 42 и 43 години, както техен сънародник на 38 години, всички бездомни в Италия, за престъплението утежняваща кражба и неправомерно използване на кредитни карти, като и двете престъпления са извършени във връзка едно с друго, съобщава Centro Pagina.

Двете жени, на сутринта на 19 декември 2023 г., в супермаркет в Анкона, са извършили кражба на портфейл от местен възрастен мъж на около 79 години, който искал да пазарува. Освен лични вещи, портфейлът съдържа и собствената му карта от банкомат и тази на съпругата му. В този момент българският гражданин, съучастник на двете жени, се опитал да извърши транзакции в търговски обект във Фалконара Маритима, използвайки една от двете карти. В разгара на всички тези престъпни дейности карабинерите от Тененца, по време на служба за териториален контрол, са спрели колата, управлявана от мъжа и с двете жени на борда в индустриалната зона на Фалконара Маритима.

Лицето на около 43-годишната българска гражданка не е убягнало от зоркото око на карабинерите; същото е било видяно и при други обстоятелства, когато са гледани изображенията от системата за видеонаблюдение, получени по време на криминални събития. И на тримата е извършен незабавен личен обиск, като е установено, че притежават голямо количество парични средства на обща стойност около четири хиляди евро, състоящи се от банкноти с различни номинали, като всички те са били обект на криминално изземване, като се има предвид, че не са успели да докажат произхода им. След това полицаите са стигнали до дома на обрания човек човек, придружили са го до банката и са му помогнали да събере всички данни от двете банкови карти, които междувременно са били използвани от престъпниците, за да направят общо три тегления за сумата от 2880 евро, тези пари, както беше споменато, са били възстановени и след това върнати на имащите право на тях.

Горепосочената проверка даде възможност за приключване на допълнителни разследвания относно криминални епизоди на тежки кражби и неправомерно използване на кредитни карти в ущърб на възрастни хора. Тези други три кражби се случиха в същия супермаркет във Фалконара Маритима от 31 юли 2023 г. до 1 септември 2023 г.; за две от трите кражби са извършени и последващи неправомерни тегления на банкомат на италианската поща и кредитна институция за общо около 2300 евро. От прегледа на изображенията от системата за видеонаблюдение на супермаркета и банкоматите, карабинерите от Фалконара Маритима успяха да идентифицират същата българка на около 43 години, обект на проверката на 19 декември 2023 г.

Жената се превърнала в истински кошмар за възрастни хора, които пазарували в супермаркетите на Анкона и Фалконара Маритима. Същата жена, с начин на действие, типичен за серийните джебчии, възползвайки се от крехкостта на възрастните хора, действа със съзнанието, че няма да бъде разкрита, като се има предвид, че е бездомна в Италия.

На снимката 79-годишният мъж и неговата 73-годишна съпруга получават от командира на карабинерите от Тененца ди Фалкомата Маритима парите в брой, произтичащи от неправилното използване на техните карти за банкомат, което се е случило на 19 декември 2023 г.

Още по темата: общо новини по темата: 122
25.04.2024 »
22.04.2024 »
21.04.2024 »
21.04.2024 »
20.04.2024 »
20.04.2024 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: