Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Катар отново отрече да е замесен в европейския корупционен скандал
Автор: Иван Христов 16:21 / 18.12.2022Коментари (0)205
©
Катар повтори в неделя, че страната отрича да е замесена в случай на корупция, разследван от белгийските власти, включващ хора, свързани с Европейския парламент, предава Reuters.

Белгийските власти повдигнаха обвинения срещу четирима души, свързани с Европейския парламент, по обвинения, че домакинът на Световното първенство Катар ги е обсипвал с пари и подаръци, за да повлияе на вземането на решения. Преди това Катар отрече да е извършил нещо нередно.

В изявление в неделя на дипломат от мисията на Катар в Европейския съюз се казва, че "предубедените предразсъдъци" са накарали парламента да гласува в четвъртък за спиране на цялата работа по законодателство, включващо Катар, и забрана на представители на Катар да влизат в своите помещения.

Спирането засяга законодателството, свързано с либерализирането на визовия режим, споразумението за въздухоплаване между ЕС и Катар и планираните посещения, докато обвиненията не бъдат потвърдени или отхвърлени.

"Решението да се наложи подобно дискриминационно ограничение... ще се отрази негативно на регионалното и глобалното сътрудничество в областта на сигурността, както и на продължаващите дискусии около глобалната енергийна бедност и сигурност“, заяви дипломатът.

Катар е "изключително критикуван и атакуван" в разследването и е дълбоко разочарован, че белгийското правителство "не направи никакви усилия да се ангажира с нашето правителство за установяване на фактите", се казва в изявлението.

Говорител на Европейския парламент отказа да коментира обвинението.

Говорителите на белгийското министерство на правосъдието и федералната прокуратура не реагираха веднага на исканията за коментар.

Министерството обяви в сряда, че неговата разузнавателна служба е работила в тясно сътрудничество с други европейски страни повече от година, за да разкрие скандала с подкупите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Зелен преход
Зърнената сделка
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: