Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изборите в Гърция – "от април нататък"
Автор: Тереза Герова 08:11 / 06.01.2023Коментари (0)193
©
Парламентарните избори в Гърция ще се проведат "по всяко време от април нататък“, разкриха правителствени източници след разширена среща, която се проведе в официалната резиденция на премиера Кириакос Мицотакис, за да се изработи план за действие за следващите три месеца, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

"Премиерът остава непоколебим в ангажимента си изборите да се проведат в края на четиригодишния му мандат. Той ще реши коя е подходящата дата след април“, цитира изданието думите на източник от правителството.

Изборите, които принципно са насрочени за юни, ще се провеждат по простата пропорционална система, което означава, че нито една партия няма вероятност да спечели мнозинство. Почти неизбежно ще последва второ гласуване, съгласно нов закон, приет от управляващата партия "Нова демокрация“, който дава на водещата партия голям брой допълнителни места в парламента.

Точната дата изглежда няма толкова голямо значение – тъй като мнозина се чудят каква е разликата между началото на април и края на месеца – въпреки че анализаторите отбелязват, че "дяволът се крие в детайлите“. По-конкретно Великденските празници, времето и политическият климат са фактори, които могат да окажат решаващо влияние и трябва да бъдат взети предвид.

С оглед това мнозина предполагат, че гласуването ще бъде насрочено за 9 април – в седмицата преди Великден, когато мнозина пътуват, за да се видят с близките си. За някои анализатори обаче този аргумент не издържа, тъй като работещите може да предпочетат да си останат вкъщи за празника.

Сред другите обсъждани дати е 2 април. Според източник от правителството обаче би било по-разумно изборите да се проведат след Великденските празници, предлагайки края на април като идеалната дата.

Що се отнася до сценариите за избори на 26 март или след май, те не се смятат за толкова вероятни. Във всеки случай се очаква премиерът да вземе окончателно решение през март, който е най-вероятният месец за разпускане на гръцкия парламент, отбелязват от редакцията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: