Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иво Христов: Всеки от нас трябва да се чувства под погледа на "Биг брадър"
Автор: Йоланда Пелова 17:41 / 15.06.2023Коментари (0)200
©
Понятието “лично пространство" е на път да изчезне, поради появата на шпионски софтуери, които вече не струват скъпо и циркулират, копират се лесно, преминават от ръцете на държавата в частни ръце, тъй че с тях може да злоупотреби всеки. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" евродепутатът Иво Христов, който е член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите по повод злоупотребите с шпионския софтуер "Пегас“, които бяха обсъдени от евродепутатите в Страсбург.

"Разликата между диктатурите и демокрацията ще става все по-условна, защото природата на властимащия в двата режима е една и съща - това е човешката природа, която винаги е изкушена да злоупотреби, да научи чуждите тайни, да шантажира, да притисне, това са неща, които съществуват откак свят светува. И това оръжие вече е в ръцете на почти всеки гражданин, скоро то ще струва нищо, и сега вече е достъпно", уточни Христов.

По думите му всеки трябва да обърне внимание на този проблем и да внимава, тъй като атаката може да се осъществи само с едно несъстояло се телефонно обаждане: "В този смисъл, вече всеки от нас трябва да се чувства под погледа на “Биг брадър".

Той обърна внимание, че към момента най-сериозни нарушения са отчетени в Полша, но такива има и в Унгария, Испания и Кипър, Гърция.

Иво Христов отбеляза, че са били отправени препоръки към Комисията и към Съвета: "Препоръките са свързани със затягане на режима на лицензиране на този тип софтуер, които посочват също така ред злоупотреби при експорт на шпионски софтуер от европейски страни към репресивни режими извън Съюза. Набелязани са и ред други мерки, които са твърде технически, за да бъдат обяснени тук, но така или иначе, моето притеснение остава, тъй като законодателството винаги се движи след технологиите и това, което вече е възможно и това, което ние третираме в момента законодателно е може би за следващо поколение софтуер", коментира още евродепутатът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: