Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ивайло Иванов: Това е тема, която само Русия непрекъснато се опитва да държи в оборот, за да създава стрес
Автор: Йоланда Пелова 07:13 / 14.03.2024Коментари (0)889
© Фокус
Думите на Путин, че Русия е готова технически за ядрена война на пръв поглед изглеждат като техническа констатация, но всъщност това изказване за пореден път се вписва в поредица от подобни, които продължават повече вече две години. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Ивайло Иванов, експерт по национална сигурност.

"От началото на войната срещу Украйна, с която руската страна агресивно използва подобна риторика, свързана с ядреното оръжие, да заплашва останалия свят и по-специално държавите, които подкрепят Украйна, с цел да сплаши обществата и да намали подкрепата за Украйна. Имайки предвид, че през тези повече от две години никой никога не си е позволявал да заплашва Русия с употреба или въобще да намеква за употреба на използване на ядрено оръжие. Това е тема, която само руското ръководство непрекъснато се опитват да държи в оборот с цел именно да създава стрес в западните държави и общества с оглед ерозиране на подкрепата в помощ на Украйна", коментира Иванов.

По думите му дори когато се използва темата за ядреното оръжие в някакъв безобиден контекст от гледна точка на това какви успехи има Русия отново има за цел психологическо и информационно въздействие върху общественото мнение: "Въпреки че никъде там пряко може да не се говори за употребата на ядреното оръжие, самото му вербализиране всъщност трябва да ни кара да се сетим за тази възможност".

Според експерта относно думите на Путин за САЩ, че там има достатъчно специалисти в областта на руско-американските отношения в областта на стратегическото сдържане, държавният глава на Русия се е опитал да направи внушение, че САЩ си дават достатъчно ясна сметка за възможностите на Русия и не биха предприели действия, които да доведат до сериозно противопоставяне: "Включително това, което той споменава е разполагането на американски или въобще войници на страни-членки на НАТО на територията на Украйна. Това е отново изказване в контекста на това, че всъщност трябва да се създаде една нагласа, че подобни действия биха били абсолютно немислими".

Още по темата: общо новини по темата: 40
26.04.2024 »
25.04.2024 »
24.04.2024 »
24.04.2024 »
23.04.2024 »
22.04.2024 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Катастрофи в Кюстендилско
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: