Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Има връзка между доходите в семейството и сексуалната ориентация на детето
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:12 / 19.12.2022Коментари (0)202
©
Изследване на трима учени от Великобритания, Австрия и САЩ разглежда предположението, че половите хормони в плода оказват влияние върху сексуалното привличане, което хората изпитват на по-късен етап от живота си, съобщи електронното издание "МедикълЕкспрес", позовавайки се на съобщение на университета в Суонзи, Великобритания. 

Според изследователите най-високи честоти на еднополово влечение са установени при децата от групата с най-ниски доходи (25 на сто), най-ниски честоти в групата с доходи, малко по-високи от останалите, и повишени честоти на еднополово влечение при децата на 25 на сто от населението с най-високи доходи.

Изследването, чиито резултати бяха публикувани в онлайн списанието "Еволушънъри сайколъджи", е резултат от съвместната работа на професор Джон Манинг от университета в Суонзи, Великобритания, на Бернхард Финк от Виенския университет и на американския еволюционен биолог и социобиолог Робърт Тривърс.

"Тези нови резултати показват, че високият фетален естроген е фактор за еднополовото привличане както при мъжете, така и при жените при децата на родители с ниски доходи. И обратното, при децата от мъжки и женски пол на родители с високи доходи високият фетален тестостерон може да е свързан с еднополовото привличане", каза проф.Манинг.

Изследването е продължение на предишно проучване с участието на професор Манинг, публикувано миналата година в сп. "Джърнъл ъв байосоушъл сайънс", което установи, че майките с ниски доходи феминизират децата си в утробата чрез регулиране на хормоните, докато майките с високи доходи маскулинизират децата си.

Това проучване се основава на връзката между дължината на показалеца и безименния пръст на човека, известна като съотношение 2D:4D. Дългият безименен пръст е маркер за по-високи нива на пренатален тестостерон, а дългият показалец е маркер за по-високи нива на пренатален естроген. Обикновено мъжете имат по-дълги безименни пръсти в сравнение с жените, докато жените имат по-дълги показалци в сравнение с мъжете.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: