Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Google въвежда промени в част от услугите си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:17 / 26.01.2023Коментари (0)277
© EPA/БГНЕС
За да приведе допълнително практиките си в съответствие с правото на ЕС, във връзка с липсата на прозрачност и ясна информация за потребителите, Google се ангажира да въведе промени в няколко от своите продукти и услуги. Това съобщиха от Европейската комисия.

След диалог, стартитал през 2021 г. с мрежата за сътрудничество в областта на защитата на потребителите (МСЗП) Google се съгласи да предприеме действия по проблемите, посочени от европейските органи, и да въведе промени в Google Store, Google Play Store, Google Hotels и Google Flights, за да гарантира спазването на правилата на ЕС за защита на потребителите.

Технологичният гигант се ангажира да ограничи способността си да прави едностранни промени, свързани с поръчките, що се отнася до цената и отмяната, и да създаде адрес на електронна поща, предназначен само за органите за защита на потребителите, за да могат да подават сигнали и да искат бързо премахване на незаконно съдържание.

Google въвежда и промени в някои свои практики. Компанията вече ще дава информация на потребителите дали сключват договор пряко с Google или той действа просто като посредник. Компанията поема ангажимента да посочва ясно използваната референтна цена, когато на платформата се рекламират отстъпки. Също така технологичният гигант ще посочва ясно използваната референтна цена, когато на платформата се рекламират отстъпки.

По отношение на Google Store и Google Play компанията се ангажира да предоставя ясна преддоговорна информация за разходите за доставка, правото на отказ и наличието на възможности за ремонт или замяна. Освен това Google ще улесни достъпа до информация относно компанията и ще осигури възможности за директен и ефективен контакт.

Мрежата за сътрудничество в областта на защитата на потребителите (МСЗП) ще наблюдава активно изпълнението на тези ангажименти, а националните органи ще наблюдават и налагат спазването на правилата, когато е необходимо.

"Почти три години след началото на пандемията от COVID-19 и последвалите ограничителни мерки, все повече потребители използват интернет, за да резервират почивките си, да пазаруват или да прочетат отзиви. Потребителите в ЕС имат право на ясна и пълна информация, за да могат да правят информиран избор. Ангажиментите, поети от Google, са стъпка напред в тази посока. Призоваваме Google да спазва изцяло Регламента относно блокирането на географски принцип, като гарантира, че потребителите могат да се ползват от едни и същи права и да имат достъп до едно и също съдържание, независимо от това къде се намират в ЕС", заяви Комисарят по въпросите на правосъдието Дидие Рейндерс.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: