Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Германците щели да плащат за безработните в България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:46 / 13.09.2021Коментари (0)306
©
Едно интервю на генералния секретар на Християндемократическия съюз (ХДС) Паул Цимяк разбуни духовете в Германия. В разговор с t-online Цимяк определи европейските планове на кандидата за канцлер на Социалдемократическата партия (ГСДП) Олаф Шолц като “опасни".

"Европа ще бъде наводнена с германски пари"

Цимяк твърди, че в своята програма социалдемократите, които според последните проучвания изпреварват християндемократите, "планират съюз на дългове и трансфери в Европа". "Следователно германските данъкоплатци, пенсионери и спестители в бъдеще ще трябва да отговарят за дълговете на други държави", казва Цимяк и допълва: “И още по-лошо: господин Шолц и ГСДП дори искат да създадат социален съюз! Това означава, че работещите в Германия на практика ще трябва да плащат социалните помощи в други страни чрез данъците и социалните си вноски. Тогава Европа ще бъде наводнена с германски пари".

На въпрос дали наистина смята подобен сценарий за реалистичен, Цимяк отговаря: “Разбира се. Електроинженерът от Вупертал и медицинската сестра от Кемниц ще плащат за безработните в Румъния, в България или в друга европейска държава. Това е визията на ГСДП за бъдещето на Европа".

Реакцията на думите на Цимяк не закъсня. Евродепутатът от Зелените Даниел Фройнд написа в Туитър: “В досегашната предизборна борба Съюзът (между ХДС и посестримата партия ХСС - бел.ред.) не казваше НИЩО за Европа, сега Цимяк подпали кампанията: "Чужденците ви отнемат всичко“. В България години наред нямаше напредък главно защото ХДС ухажваше един корумпиран министър-председател".

Социалдемократите също реагираха остро на изказванията на Цимяк. “Всеки отговор в това интервю е продиктуван от паника", заяви лидерът на ГСДП в Бундестага Карстен Шнайдер, цитиран от "Deutsche Welle".

Как ще се казва следващият канцлер на Германия?

Според последното проучване на Infratest dimap социалдемократите на Олаф Шолц са на път да спечелят парламентарните избори в Германия, които ще се проведат на 26 септември. Данните, които бяха публикувани миналата седмица, сочат, че за ГСДП биха гласували 25 процента от германците. Съюзът между ХДС и ХСС би получил рекордно ниските 20 процента. Зелените, които в началото на кампанията бяха сериозен претендент за първото място, също се сриват в допитванията и получават едва 16 процента подкрепа.

Ръстът при социалдемократите се дължи до голяма степен на рейтинга на Олаф Шолц. 55 процента от гласоподавателите го определят като най-компетентен, а 42 процента - като най-симпатичен. При кандидата за канцлер на християндемократите Армин Лашет тези проценти са съответно 14 и 13. Кандидатката на Зелените Аналена Бербок е най-симпатична според 23 процента от германците. Едва 7 процента я определят като най-компетентна.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: