Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Футболните фенове по света имат още една причина да посетят Мадрид
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:16 / 27.06.2022Коментари (0)257
© Туитър
Всички футболни фенове по света имат още една причина да посетят Мадрид. В испанската столица откриха уникален музей. Повече 5 000 реликви от футболната история са събрани в седеметажния музей "Легендите". Организатор на колекцията е Марсело Ордас. На откриването присъстваха президентът на Ла Лига Хавиер Тебас и легендите на световния футбол Икер Касияс и Луиш Фиго.

Марсело Ордас повече от 30 години колекционира артикули, като всичко е оригинално и е използвано от футболисти. Около 600 предмета ще бъдат изложени в Мадрид, но колекцията включва артикули, използвани от всички шампиони и вицешампиони, година след година, на всички най-важни международни състезания: световни първенства, Шампионска лига, Ла Лига, европейско първенство, Копа Америка, Либертадорес, Олимпийски игри, Световно клубно първенство, Лига Европа, Междуконтинентална купа. Всяка футболна легенда има своето място в "Легендите“. Музеят е разположен на 4200 квадратни метра, разпределени на седем етажа.

В музея има фланелки на звезди като Диего Марадона, Пеле, Йохан Кройф , Алфредо Ди Стефано или Зинедин Зидан. 

"В Мадрид има най-големият футболен клуб в историята Реал Мадрид и най-модерният стадион "Уанда Метрополитано дел Атлетико". Разбираме, че това е най-добрият град за реализиране на този проект ", казва промоутърът на тази инициатива, аржентинецът Марсело Ордас.

В този футболен храм има футболни фланелки и медали, футболни обувки и други, обхващащи цялата история на футбола. 360-градусови екрани и сензорни устройства.

"Идеята е това да бъде едно от най-шокиращите преживявания, толкова шокиращи и сърдечни, колкото когато отидете на мач“, казва Ордас, който също заявява, че си сътрудничат по този проект с ФИФА, УЕФА и Коменбол.

Отговорниците за тази колекция са две семейства, Ordás Méndez Peña и Brea.

Тази конкретна колекция, в която всички части са сертифицирани, има стойност, която според нейния мениджър е неизчислима.

"Преди две години Марио Загало от Бразилия продаде фланелка на Пеле от финала на Световното първенство през 1958 г. за повече от милион евро, бфутболните обувки на Марио Гьотце, с които той отбеляза гол на финала на Световното първенство през 2014 година, бяха продадени на търг за 2,2 милиона евро. Има хиляди примери, стойността на колекцията не може да си я представим“, добави още Ордас.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: