Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Френските фермери заплашват с петдневна пълна блокада на Париж
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:40 / 27.01.2024Коментари (0)470
©
Френският фермерски съюз Jeunes Agriculteurs възнамерява да организира пълна блокада на Париж и неговите предградия, за да попречи на доставките на каквито и да било стоки за столицата, съобщава представителят на организацията Максим Бюзар за BFMTV.

"Решихме да променим методите си и да организираме блокада на Париж и "малката корона" на Париж (трите департамента около столицата). Идеята е нито един камион да не може да снабди Париж", е заявил той.

Според Буизард блокадата ще започне в понеделник (29 януари) вечерта и фермерите възнамеряват да контролират пътищата, водещи към града, "колкото е необходимо", така че там да има недостиг на продукти.

"Това няма да е 12-15-часова операция, както досега, а акция с продължителност поне пет дни, която ще изясни на хората в Париж, че имат нужда от фермерите, за да живеят, и че столицата не се издържа сама", допълват синдикатите.

Говорител на Jeunes Agriculteurs добавя, че подготовката за блокада от такъв мащаб ще отнеме време, така че синдикатът ще прекрати протестите през почивните дни.

Той също така нарече мерките, предложени преди ден от премиера Габриел Атал, недостатъчни и несъответстващи на мащаба на протестите на фермерите.

 

По-рано правителственият ръководител обяви, че властите са "чули и разбрали" трудностите, пред които са изправени фермерите. Атал заяви, че властите няма да увеличат данъка върху дизела, което беше една от причините за протестите на фермерите. 

Той припомни още, че Франция се противопоставя на сключването на споразумение за свободна търговия между ЕС и страните от МЕРКОСУР, което според фермерите ще създаде условия за нелоялна конкуренция. Премиерът обяви и премахване на редица бюрократични процедури и засилване на контрола върху спазването на закона "ЕГалим", според който дистрибуторите на продукти са длъжни да осигуряват справедливо възнаграждение на фермерите.

Вече седмица фермерите блокират основните транспортни пътища във Франция, създавайки барикади от купи сено и купища тор. 

В някои общини протестите се провеждат пред префектурни и административни сгради. Така няколко поредни дни фермери поливат оградата на префектурата с тор в община Ажен в южната част на страната. 

Предишния ден те подпалиха купи сено и гуми, изхвърлени пред нея, което причини голям пожар. В сряда стана известно, че майка и 12-годишната й дъщеря са били убити по време на протест в Ариеж: те са спали зад барикади със сено на магистралата, когато са били блъснати от кола.

Още по темата: общо новини по темата: 15
10.04.2024 »
12.03.2024 »
09.03.2024 »
19.02.2024 »
18.02.2024 »
11.02.2024 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: