Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Фон дер Лайен обеща на Украйна достъп до единния пазар на ЕС
Автор: Иван Христов 11:25 / 14.09.2022Коментари (0)197
©
Ръководителят на изпълнителната власт на Европейския съюз обеща да работи за гарантиране на достъп на Украйна до единния пазар на блока, за да помогне на разкъсаната от война икономика, като анонсира, че ще направи третото си пътуване до Украйна от началото на инвазията по-късно в сряда, за да обсъди плана с президента Володимир Зеленски, пише Bloomberg.

"Солидарността на Европа с Украйна ще остане непоклатима“, заяви Урсула фон дер Лайен, пред европейски депутати в годишната си реч за състоянието на Съюза в Страсбург. Санкциите, наложени от ЕС срещу Русия след нейното нахлуване, "са тук, за да останат“.

Нейната комисия ще работи, за да осигури "безпроблемен достъп до единния пазар на Европейския съюз“, каза тя. "Нашият единен пазар е една от най-големите успешни истории в Европа, знаем силата, която се крие в единния пазар, така че сега е времето да го превърнем в успешна история и за нашите украински приятели“, заяви председателят на Европейската комисия.

Посещението на Фон дер Лайен в Киев, третото след нахлуването на Русия в Украйна, идва в момент, когато украинските сили продължават контранастъплението си в източната и южната част на страната. САЩ подготвят друг пакет от помощ за Украйна, разкри Джон Кърби, говорител на Съвета за национална сигурност, който отбеляза "промяна на инерцията“ във войната.

Обръщайки се към първата дама на Украйна Олена Зеленска, която беше сред слушателите на речта, фон дер Лайен каза, че ще работи с нея "в подкрепа на възстановяването на разрушените украински училища. Ние ще осигурим това, от което се нуждаете, това са 100 милиона евро, защото бъдещето на Украйна започва в нейните училища“.

Миналата седмица комисията предложи нов финансов пакет от 5 милиарда евро за Украйна. Парите са част от по-голям пакет от 9 милиарда евро, обещан от блока миналия май, чиято по-голяма част все още не е преведена поради несъгласие между Комисията и държавите-членки относно подробностите на програмата за помощ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: